politica

Citu, alta veste proasta pentru PSD: „Romania este in top cinci tari in lume care au avut crestere economica in pandemie. Romania a depasit cu succes, in 2020, cea mai mare criza din ultimul secol”

Premierul Florin Citu a afirmat ca Romania este in top cinci tari in lume care au avut crestere economica in pandemie. El a adaugat ca Romania a depasit cu succes, in 2020, cea mai mare criza din ultimul secol, iar in prezent poate face fata oricarui eventual soc.

„Acolo sunt masuri care erau directe. Noi ne uitam si la garantii. Eu cand am spus peste 3% si daca va uitati este si analiza celor de la Fondul Monetar, ne uitam si la garantii ca masuri de sustinere a economiei.

Aveam doua solutii atunci – ajutoare de stat sau garantii. Am ales sa dam mai multe garantii si vedeti ca a fost solutia castigatoare.

Romania are cea mai mare crestere economica din UE, doua trimestre la rand, iar un studiu pe care l-a facut Deloitte, cred ca l-a prezentat ieri sau alaltaieri, arata cu Romania este intre cinci tari in lume care au avut crestere economica in pandemie. Deci a fost o masura buna cea pe care am luat-o noi si a ajutat si companiile. Altfel nu aveam crestere economica daca era o masura proasta”, a declarat Florin Citu la Baia Mare.

Intrebat daca Romania va fi nevoita sa apeleze la imprumuturi externe, in cazul in care se va prefigura o noua criza economica, premierul a negat.

„Am trecut printr-o criza economica globala anul trecut, cea mai mare criza din ultima suta de ani si am iesit cu fruntea sus. (…) Romania a avut cea mai mare crestere economica doua trimestre la rand din Uniunea Europeana. Deci am trecut cu bine prin cea mai mare criza din ultima suta de ani. Va dati seama ca acum suntem mai pregatiti pentru orice alt soc. (…) Nu imi este teama de niciun soc negativ, oricare ar fi el”, a mai spus Citu.

El a adaugat ca la baza revenirii economiei s-a aflat o relatie corecta intre stat si antreprenori.

„Am incredere in antreprenorii romani. Atunci cand faci lucrurile corect din partea statului, platesti facturi la timp (…), cand faci lucrurile corect pentru antreprenorul roman si il lasi in pace (…), antreprenorul roman face treaba. Asta a fost, de fapt, cheia succesului anul trecut, am lasat antreprenorul roman sa-si faca treaba si vom merge si mai departe pe aceeasi formula”, a mai spus premierul.

Prim-ministrul Florin Citu a participat, vineri, la prezentarea planului de investitii si a proiectelor pentru judetul Maramures. El a vizitat, anterior, Centrul de vaccinare drive-thru amenajat in Piata Libertatii din municipiul Baia Mare.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: florin citu

Recent Posts

Bancile europene care au ramas in Rusia si-au triplat profiturile. Banca Centrala Europeana intervine si le cere sa plece pentru a evita sanctiunile SUA

Banca Centrala Europeana (BCE) indeamna bancile sa paraseasca piata rusa cat mai repede posibil, avand…

3 ore ago

„Rusia nu are planuri de a cuceri Harkovul”, sustine Putin: „Vrem sa cream o zona tampon pentru a proteja Belgorodul”

Rusia nu intentioneaza, acum, sa cucereasca Harkovul din nord-estul Ucrainei, a declarat vineri presedintele rus…

21 de minute ago

„Cel mai mare ochi de pe cer”: Marea Britanie a inceput lucrarile la cel mai mare telescop din lume, acesta va putea cauta planete locuibile – Video

Marea Britanie este pregatita sa construiasca cel mai mare telescop optic terestru din lume: Extremely…

39 de minute ago

AUR se lauda cu faptul ca procurorii DNA i-ar fi deschis dosar penal lui Nicusor Dan: „S-a inceput urmarirea penala in urma plangerii noastre”

Mihai Enache, candidatul AUR la Primaria Capitalei, a afirmat vineri ca procurorii DNA au inceput…

11 minute ago

Un val de „caldura imposibila” a lovit Filipine in aprilie. Oamenii de stiinta avertizeaza ca urmeaza si mai rau

Valul de caldura record care a parjolit Filipinele in aprilie ar fi fost imposibil fara…

25 de minute ago