politica

Citu: „Am trimis demisiile la Palatul Cotroceni”. UDMR preia Ministerul Sanatatii si Vilceanu pe cel al Transporturilor

Premierul Florin Citu a anuntat miercuri dimineata ca a trimis demisiile ministrilor USR PLUS si propunerile de interimari la Palatul Cotroceni.

Citu a confirmat miercuri ca a trimis la Presedintie demisiile depuse cu o zi in urma de ministrii USR PLUS.

„Astazi am cerut un BPN pentru a avea o decizie ca toti Parlamentarii PNL sa sustina prin toate demersurile Guvernul, nici un parlamentar sa nu faca vreun demers impotriva propriului guvern indiferent de functiape care o au.

PNL nu face guvern cu PSD. Sa fie foarte clar, PNL nu face guvernare cu PSD. Foarte clar vom face acest lucru in interior.

Cine face demersuri impotriva propriului guvern se va supune consecintelor propriului statut. Mi se pare bizar sa faci demersuri propriului partid.

Orice demers impotriva propriului guvern, este inadmisibil asa ceva”, a subliant Citu.

Demisiile si interimatele devin efective dupa ce presedintele Klaus Iohannis semneaza decretele in acest sens, care apoi sunt publicate in Monitorul Oficial.

Co-presedintele USR Dan Barna a declarat, marti dupa-amiaza, dupa intalnirea cu presedintele Klaus Iohannis, ca acesta i-a spus ca demisiile ministrilor USR PLUS nu ajunsesera la Palatul Cotroceni pana la momentul intalnirii lor, dar ca atunci cand vor veni, le va accepta. Intrebat daca a discutat cu premierul Florin Citu, Barna a afirmat ca i-a dat acestuia un mesaj luni seara, dar nu a primit raspuns.

Co-presedintele USR PLUS a explicat si de ce nu demisioneaza prefectii si secretarii de stat.

“Secretarii de stat si prefectii nu sunt votati de Parlament. Este dreptul si atributul premierului sa decida cum isi structureaza cabinetul. Ministrii, cei care au fost votati de Parlament si care constituie structura politica a cabinetului, si-au inaintat demisiile tocmai pentru ca am spus ca vom mergem pana la capat si am facut acest lucru”, a explicat Dan Barna.

Alianta USR PLUS detinea in Guvern portofoliile Justitiei, Sanatatii, Cercetarii, Proiectelor Europene, Transporturilor si Economiei. Postul de ministru al Justitiei a ramas deja vacant dupa revocarea lui Stelian Ion.

Prim-ministrul Florin Citu, ministrul Finantelor Dan Vilceanu, ministrul Dezvoltarii Cseke Attila, ministrul Educatiei Sorin Cimpeanu si ministrul Energiei Virgil Popescu sunt numele vehiculate pentru a asigura interimatul la ministerele detinute de reprezentantii USR PLUS.

Premierul Citu ar urma sa preia ministerul Proiectelor Europene, detinut de Cristian Ghinea. De altfel, la sfarsitul saptamanii trecute, Citu a afirmat ca, daca Ghinea pleaca, va prelua el ministerul pentru a se asigura ca lucrurile merg inainte si va accelera procedura pentru a se asigura ca vom avea aprobat PNRR.

Ministrul Educatiei Sorin Cimpeanu ar putea asigura interimatul la Ministerul Cercetarii, detinut anterior de Ciprian Teleman, dar este vehiculat si numele ministrului Mediului Tanczos Barna, iar ministrul Finantelor Dan Vilceanu, pe cel al Transporturilor, care a fost coordonat de Catalin Drula.

Ministrul Dezvoltarii Cseke Attila este luat in calcul pentru interimatul la Sanatate, iar ministrul liberal al Energiei Virgil Popescu ar putea prelua Ministerul Economiei, portofoliu detinut de Claudiu Nasui.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: florin citu

Recent Posts

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

2 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

7 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

6 ore ago

SUA anunta noi sanctiuni in legatura transferurile de arme dinspre Coreea de Nord spre Rusia

Statele Unite au anuntat joi sanctiuni impotriva a doua persoane si trei companii din Rusia…

6 ore ago

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

6 ore ago