Citu anunta ca aliatii din PSD au prabusit economia: „Nimeni nu mai are incredere sa finanteze PSD-ul. O sa ajungem sa ne imprumutam la 10% nu iti mai da nimeni bani”

politica

Presedintele Senatului, Florin Citu a afirmat, marti, ca il deranjeaza lipsa unei strategii de a contracara ceea ce se pare ca urmeaza, si anume o criza economica majora. Nu vad alta varianta, daca mergem in aceasta directie si daca se adeveresc aceste scenarii negative cu criza, decat la un moment dat sa fie introduse taxe, a precizat Citu, aratand ca la imprumuturi deja este un haos total si nimeni nu mai are incredere sa finanteze PSD-ul.

”Pentru mine, uitandu-ma asa in ansamblu, ce ma deranjeaza putin este lipsa unei strategii de a contracara ceea ce se pare ca urmeaza, si ne spun si cei din SUA si din Europa, o criza economica majora. Aici am eu ingrijorari pentru ca nu vad decat masuri care duc la cresteri de cheltuieli, ceea ce in fata unei crize destabileaza ”, a spus el.

El a continuat: ”Nu vad alta varianta, daca mergem in aceasta directie si daca se adeveresc aceste scenarii negative cu criza, decat la un moment dat sa fie introduse taxe, pentru ca de undeva trebuie sa iei bani sa sustii bugetul. Ma refer la cresteri de cheltuieli care nu au fost discutate si undeva ingrijoreaza ca nu este o strategie clara, cum vom ataca noi aceasta criza”, a spus presedintele Senatului, citat de news.ro.

Citu a mai afirmat ca in momentul unei crize, veniturile scad si atunci raman doar variante, si spera sa nu se ajuga acolo, a cresterii taxelor.

”La imprumuturi deja este un haos total, ne imprumutam la 8,5%, sa ajungem sa ne imprumutam la 10% nu iti mai da nimeni bani. Ieri a incercat Ministerul Finantelor sa ia 800 de milioane de lei din piata, a luat aproape 300 de milioane de lei, la dobanzi de 8,5. Este clar ca nimeni nu mai are incredere sa finanteze PSD-ul si atunci e foarte complicat sa mergi mai departe”, a precizat el.

Potrivit lui Florin Citu, ”rolul Guvernului este sa vina cu o strategie si sa arate cum vom naviga in aceasta perioada de criza”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: