politica

Citu anunta ca face ce nu a facut PSD: „Bagam bani in Sanatate, sa ramana. Eticheta acestui Guvern sa ramana constructia de spitale noi”

Premierul Florin Citu a declarat sambata, la Focsani, ca vrea ca emblema Guvernului pe care il conduce sa fie constructia de spitale noi, subliniind ca prin Planul National de Redresare si Rezilienta vor fi alocate sume pentru aceste proiecte.

„Bineinteles, un alt proiect care a inceput anul trecut si trebuie finantat anul acesta este PNRR. (…) Planul acesta te ajuta sa ai curajul sa faci reforma si sa finantezi reforma, sa finantezi acele costuri. Si aici am pornit cam cu aceeasi idee pe care o avem si la buget, facem reforma, dar reforma trebuie sa se vada in investitii. Veti vedea ca resursele alocate in acest PNRR se concentreaza pe proiecte de investitii.

Romania a ramas in urma la investitii in infrastructura, transport feroviar. Cred ca cel mai important lucru si sigur va ramane emblema, eticheta, stampila acestui Guvern – dorim sa construim spitale noi. Nimeni nu a mai facut acest lucru in 30 de ani, e momentul sa facem acest lucru si veti vedea ca in acest PNRR sunt alocate sume considerabile pentru constructia de spitale noi.

Stiu ca si dumneavoastra aici aveti un spital, la Consiliul Judetean, trebuie inclus acest spital in acest Program de Reconstructie si Rezilienta. Si sunt in Romania spitale care pot fi finalizate pana in 2026. Aceasta e singura conditie pe care trebuie sa o indeplinim, ca spitalele pe care le vom face sa fie finalizate pana in 2026, deci sa poata sa fie finalizate pana in 2026. Si, de aceea ii rog pe toti ceilalti care au proiecte de spitale noi in comunitatile lor, daca pot fi finalizate pana in 2026, trebuie sa le includem in acest Plan de Reconstructie si Rezilienta”, a declarat Florin Citu.

Premierul a punctat ca sunt mai multe domenii avute in vedere in PNRR, dar a dorit sa atraga atentia asupra constructiei de spitale.

„Vrem sa bagam bani in Sanatate, sa ramana. Spitalele noi trebuie sa se construiasca si incepem cu acest program. Sunt mai multe lucruri in PNRR, vom discuta despre ele, dar eu vreau sa ramana dupa aceasta guvernare constructia de spitale noi si cred ca este foarte important sa inceapa acum si la Focsani”, declarat Citu.

Prim-ministrul Florin Citu participa, sambata, la o dezbatere organizata de Consiliul Judetean Vrancea cu reprezentantii structurilor asociative ale UAT-urilor, conducerea Institutiei Prefectului Vrancea, reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica si oameni de afaceri din Vrancea pe teme privind bugetul pentru anul 2021, investitii si oportunitati de finantare, masuri fiscale, Programul National de Redresare si Rezilienta.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: florin citu

Recent Posts

Iranul ameninta ca va construi o bomba nucleara daca va fi atacat de Israel: „Sambata am folosit doar arme vechi”

Iranul ameninta ca va construi o bomba nucleara daca va fi atacat de fortele israeliene,…

9 ore ago

Ciuca: „Daca va fi nevoie, PNL va avea propriul candidat la Primaria Capitalei. Electoratul nostru nu-l sustine pe Piedone”

Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, a afirmat, joi seara, ca, in eventualitatea retragerii lui Catalin Cirstoiu…

5 ore ago

Un fugar american a fost prins in Piata Sf. Petru din Roma. Avea la el trei cutite lungi

Politia italiana l-a arestat, saptamana trecuta, pe „cel mai cautat” fugar american. Barbatul a fost…

10 ore ago

Sportivii romani vor merge la Paris cu aeronava „Nadia Comaneci”

Aeronava  Tarom care va transporta sportivii romani la Jocurile Olimpice de la Paris poarta numele…

9 ore ago

Doua fete de 6 si 11 ani au fost injunghiate in Franta. Suspectul a fost arestat

Un barbat a fost arestat dupa ce doua fete in varsta de sase si 11…

10 ore ago

Un lider regional al partidului german de extrema-dreapta AfD, trimis in judecata pentru utilizarea „cu buna stiinta” a unui slogan nazist intr-un discurs

Un lider regional al partidului de extrema dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a fost trimis…

10 ore ago