Citu anunta ca nu se clinteste din functie: „Vom sta la guvernare 4 ani. Cum sa lasam Romania fara guvernare? Apreciez responsabilitatea UDMR”

politica

Premierul Florin Citu le-a promis liderilor UDMR, vineri, la congresul UDMT ca vor fuverna impreuna timp de patru ani. „Cum sa lasam Romania fara guvernare in acest context? Cetatenii romani, indiferent de etnia lor, asteapta de la clasa politica, performanta, profesionalism si buna guvernare”, a spus Citu.

„Am auzit provocarea, vom sta la guvernare patru ani. Provocarea acceptata”, i-a spus Citu lui Kelemen Hunor la inceputul discursului sau.

„Ma bucur sa ma aflu astazi alaturi de dumneavoastra si este o invitatie pe care am acceptat-o cu placere. E si normal sa fie asa pentru ca asa se intampla cand ai alaturi un partener pe care stii ca te poti baza. Stabilitatea e foarte importanta atunci cand vrei sa construiesti ceva. Indiferent de ce se intampla, de negocieri, de dorintele fiecaruia, este esential sa stii ca la finalul zilei cel cu care discuti nu ameninta, nu santajeza, nu isi ia jucariile si pleaca acasa. UDMR este acest partener pe care te poti bizui.

(…) Avem nevoie mai mult ca oricand de stabilitate. Suntem in plina pandemie, numarul de infectari creste de la o zi la alta, avem cresteri de preturi la energie si la gaze. Pentru toate acestea romanii asteapta de la noi solutii, solutii pe care le avem si pe care le vom implementa in aceasta guvernare. Cum sa lasam Romania fara guvernare in acest context? Cetatenii romani, indiferent de etnia lor, asteapta de la clasa politica, performanta, profesionalism si buna guvernare. Apreciez acum mai mult ca oricand responsabilitatea UDMR. UDMR a inteles ca prin cooperare si dialog se pot face pasi importanti in stabilitatea sistemului politic, se pot promova principii si valori democratice. Sunt lucruri care trebuie recunoscute si apreciate”, a sustinut Florin Citu.

Liderul Uniunii Democrate Maghiare din Romania (UDMR), Kelemen Hunor, a declarat vineri, in deschiderea celui de-al XV-lea Congres al formatiunii, ca tara are nevoie de o guvernare stabila si ca trebuie facute eforturi considerabile pentru a repune pe picioare coalitia formata in 2020.

„Sezonul politic de toamna a inceput cu o criza si cu congresele partidelor politice. Dintre aceste congrese, al nostru este cel mai putin zgomotos. Urmeaza congresul Partidului National Liberal, dupa care urmeaza congresul USR (…) Este adevarat ca acum aproape un an de zile, noi ne-am asezat la masa si am spus ca vom avea o guvernare stabila, o majoritate stabila pentru patru ani de zile. Am realizat un calcul: din 2008 nu am avut niciun guvern care sa fi guvernat timp de patru ani. In 13 ani am avut 13 guverne, fara sa le mentionez pe cele interimare. Dupa alegerile parlamentare din 2008 niciun guvern al Romaniei nu a reusit sa stea patru ani de zile, sa-si duca mandatul la bun sfarsit. Asta ne pune pe ganduri. Cum se poate ajunge la rezultate, la eficienta cand aproape in fiecare an se schimba guvernul?!”, a declarat Kelemen Hunor.

El a reiterat apelul catre formatiunile PNL si USR PLUS ca trebuie facute eforturi „considerabile” ca in acest an sa fie restabilita, repusa pe picioare coalitia formata in decembrie 2020. „Asta inseamna compromis, inseamna dialog, inseamna intelegerea celuilalt”, a subliniat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a mai adaugat ca se poate lua in calcul si varianta unui guvern minoritar, dar refacerea coalitiei este prima optiune.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: