Citu anunta desfiintarea sporurilor pentru bugetari, foarte curand. Beneficii doar pentru „o foarte, foarte mica categorie, cazuri foarte speciale”

politica

Premierul Florin Citu a declarat ca Guvernul trebuie sa finalizeze cat mai repede proiectul legii salarizarii in sistemul public, subliniind ca in noua forma a legii, daca vor mai exista sporuri, acestea vor fi doar pentru „o foarte, foarte mica categorie, cazuri foarte speciale”.

„In sedinta de Guvern de astazi am cerut ministerelor avizatoare sa vina cu puncte de vedere pe memorandumul Ministerului Muncii referitor la legea salarizarii. Trebuie sa venim cat mai repede cu o lege a salarizarii.

Mi-am exprimat public opinia, voi vedea cu ce forma va veni Ministerul Muncii in final dupa ce va discuta cu ministerele respective, dar, asa cum am mai anuntat, nu cred ca in aceasta forma vom mai vedea sporuri sau daca vor exista sporuri, acestea vor fi doar pentru o foarte, foarte mica categorie, cazuri foarte speciale.

Dar astazi am spus ministerelor sa vina cu avize, pentru ca saptamana viitoare sa aprobam acest memorandum”, a declarat Florin Citu, miercuri, intr-o conferinta de presa la finalul sedintei de Guvern.

Premierul a adaugat ca, totodata, a cerut ministerelor sa finalizeze planurile de masuri in vederea evaluarii.

„In acelasi timp, am spus ministerelor – mai sunt noua ministere care nu au transmis fisele cu masuri pentru a putea fi evaluate si acestea vor veni saptamana viitoare”, a declarat Citu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: