politica

Citu anunta mari schimbari la companiile de stat: „Vom elimina furtul din banul public care a fost practicat ani de zile de PSD”

Premierul Florin Citu a declarat, sambata, ca nu este nimic nou in ceea ce priveste reformele propuse, aratand ca si-a asumat reforma in companiile de stat, reducerea risipei si eliminarea furtului din banul public.

Florin Citu a fost intrebat, intr-o conferinta de presa, ce pregateste Guvernul pentru eliminarea distorsiunilor pe impozit, pe venit, profit si proprietati.

„Acolo scria excesiv, era vorba de motivatii sau taxe excesive. Pentru a sti exact la ce ne referim trebuie sa facem o analiza sa identificam care sunt excesive, care sunt acesti stimuli care sunt peste medie si apoi vom lua o decizie, acolo punem directia in care vrea sa mearga aceasta economie”, a spus premierul, dupa ce a vizitat Centrul de vaccinare de la Circul Metropolitan Bucuresti.

El a explicat ca si-a asumat reforma companiilor de stat, reducerea risipei si eliminarea furtului din banul public.

„Nu e nimic special si am vazut ca au fost comentate aceste reforme in spatiul public. Nu e nimic nou. Este ceea ce am spus din primul moment. Vom reforma companiile statului, vom reduce risipa, vom elimina furtul din banul public care a fost practicat ani de zile de PSD, vom avea o lege salarizarii care va lega performanta de venit, vom avea o lege a pensiilor care va fi sustenabila si peste 15 ani. Toate acestea sunt lucruri pe care le-am anuntat si le-am pus in strategia fiscal-bugetara, in Planul de Convergenta si ele sunt si in PNRR. Sunt lucruri pe care mi le-am asumat public si mi le voi asuma de fiecare data. Daca intelegem sau daca vrem sa depasim aceasta perioada de 30 de ani in care Romania a ramas cu cel mai mic PIB pe cap de locuitor din Uniunea Europeana trebuie sa facem aceste reforme. Nu le facem ca ne spune o institutie internationala sau alta, le facem pentru ca asa este bine pentru Romania”, a afirmat Florin Citu.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: florin citu

Recent Posts

America va avea un nou 6 ianuarie? Donald Trump si aliatii sai se pregatesc deja sa conteste o eventuala infrangere la alegerile din noiembrie

Donald Trump si aliatii sai pregatesc terenul pentru a contesta o eventuala infrangere in noiembrie,…

37 de secunde ago

Directorul uneia dintre cele mai temute inchisori din Columbia, asasinat dupa ce fusese amenintat cu moartea de catre detinuti

Directorul inchisorii La Modelo, una dintre principalele unitati penitenciare din Columbia, a fost asasinat joi…

15 minute ago

Traficant de droguri roman, arestat in Spania, odata cu „cea mai mare captura de metamfetamina din istoria tarii”

Politia spaniola a declarat joi ca a confiscat 1,8 tone de metamfetamina de cristal pe…

31 de minute ago

Dupa tentativa de asasinare a premierului slovac Fico, si omologul sau polonez, Donald Tusk, a primit amenintari cu moartea

Premierul polonez Donald Tusk a scris joi pe X ca a primit amenintari cu moartea…

O oră ago