Citu anunta primele avantaje pentru cei care sunt vaccinati: „De la 1 iunie, restaurantele vor fi deschise 100% pentru persoanele vaccinate”

news

Premierul Florin Citu a declarat marti ca restaurantele si hotelurile de pe litoral ar putea functiona la capacitate maxima de la 1 iunie, pentru persoanele vaccinate.

Intrebat ce masuri de relaxare ar putea fi introduse de la 1 iunie, premierul a vorbit despre renuntarea la masca pe plaja sau in drumetii, dar si despre functionarea la capacitate maxima a restaurantelor, in cazul persoanelor vaccinate.

„Este clar ca putem vorbi despre fara masca pe plaja, de exemplu. Fara masca, daca mergem la munte in drumetie, etc., putem sa mergem fara masca. Dar putem sa vorbim si de lucruri sau de facilitati pentru persoane vaccinate. Putem sa vorbim, de exemplu, de restaurante, care pot sa ajunga la capacitate de 100% cu persoane vaccinate, la interior. Sau hoteluri, pe litoral, cu capacitate de 100% cu persoane vaccinate. Deci sunt lucruri la care ne uitam. Putem sa vorbim de evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vaccinate si asa mai departe. Vom avea aceste evenimente pilot in Bucuresti si Cluj, dar eu sunt sigur ca rezultatele vor fi bune si putem sa ne gandim la astfel de evenimente”, a aratat premierul, intr-o declaratie acordata presei.

In ce priveste renuntarea la purtarea mastii in aer liber, Citu a declarat ca acest lucru ar putea fi luat in calcul dupa 1 august.

„Deocamdata nu. As astepta 1 august pentru acest lucru, depinde”, a spus premierul.

Citu a reiterat importanta vaccinarii, in vederea introducerii unor noi masuri de relaxare.

„Singura solutie de a scapa de pandemie o reprezinta vaccinarea. Daca atingem acele cinci milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, vom putea sa redeschidem mai mult economia”, a spus premierul.

Mai mult despre:

Comentarii: