Citu cere nervos USR si PSD sa voteze guvernul minoritar PNL: „Nu au azi niciun argument sa nu voteze Guvernul Ciuca”

politica

Presedintele PNL, Florin Citu, a declarat luni ca nu exista niciun argument ca PSD si USR sa nu sustina Guvernul minoritar PNL-UDMR.

„PNL sau guvernarea liberala a fost data jos printr-o motiune depusa de PSD cu voturile USR. Suntem astazi aici pentru ca aceasta coalitie s-a creat in Parlamentul Romaniei, coalitie care dupa aceea a primit un mandat pe care nu l-a putut duce mai departe. In acelasi timp, PNL a inteles si am inteles si eu ca este nevoie de o miscare curajoasa, matura in criza politica actuala si am desemnat eu un alt candidat in afara presedintelui PNL. Trebuie sa inteleaga toata lumea ca acest lucru este un pas important facut de PNL pentru a debloca situatia. PNL doreste sa guverneze Romania si le arata romanilor ca este un partid responsabil. Am adus in jurul nostru pe cei de la UDMR, minoritatile. Suntem singurul partid care a reusit sa aduca alte partide langa noi si sa venim cu un program de guvernare”, a spus Citu la sediul central al PNL.

Presedintele PNL a facut apel la USR si PSD sa sustina guvernul minoritar, afirmand ca, in conditiile actuale, cand exista un premier desemnat, altul decat el, „nu exista niciun argument” ca acesta sa nu fie votat.

„Acum, daca ceea ce au spus in ultimul timp si cei de la USR si cei de la PSD nu sunt doar vorbe, ar trebui sa sustina acest guvern minoritar si sa rezolvam aceasta criza politica. Este vorba de maturitate politica, de situatia prin care trece Romania si nu exista niciun argument astazi, cand avem un Guvern condus de un premier desemnat, care nu mai este presedintele PNL, care a dus in jurul sau UDMR, minoritatile, sa nu fie votat de parlamentarii de la USR si PSD”, a sustinut Florin Citu.

Presedintele PNL a mai spus ca „responsabilitatea politica pentru a depasi criza politica din Romania este la USR si PSD”.

El a precizat ca discutiile cu formatiunile parlamentare, cu exceptia AUR, pentru sustinerea Guvernului Ciuca vor continua.

„Mandatul premierului desemnat este in acest moment de a negocia – si la cateva intalniri am fost si eu prezent alaturi de premierul desemnat – de a gasi sustinerea pentru un Guvern minoritar cu PNL si UDMR”, a spus Citu.

Acesta a anuntat ca programul de guvernare este aproape finalizat si contine lucruri pe care le pot sustine parlamentarii.

Mai mult despre:

Comentarii: