Citu da vina pe USRPLUS pentru Valul 4: „Cineva trebuie sa raspunda, am vorbit toata vara ca vine un nou val”

politica

Premierul Florin Citu anunta ca va cere o „ancheta/analiza” care sa arate cum s-a pregatit Ministerul Sanatatii pentru al patrulea val al pandemiei de COVID-19. „Este anormal si cineva trebuie sa raspunda pentru asta daca valul patru nu a fost pregatit, desi am vorbit despre asta toata vara”, a acuzat premierul. USRPLUS a gestionat ministerul Sanatatii in ultimul an.

„O sa cer o ancheta/analiza, pentru ca vreau sa stiu cum a fost pregatit valul patru. Stiam ca vine valul patru, eu am spus tot anul, deci dupa ce s-a terminat valul trei am spus ca nu vreau sa se reduca numarul de paturi in sectiile ATI pentru COVID, am spus foarte clar ca sa ramana intacta capacitatea noastra de a raspunde, as vrea sa vad cum a fost pregatit de Ministerul Sanatatii acest val si sa vedem daca s-a tinut cont de ceea ce am spus eu si, daca nu s-a tinut cont de ceea ce am spus eu, cine nu a tinut cont si va fi responsabil pentru asta”, a declarat Citu, marti, intr-o conferinta de presa la Sinaia.

Citu a mentionat ca solicita un plan privind gestionarea situatiei si va avea discutii cu managerii de spitale si cu cei din Directiile de Sanatate Publica pe tema paturilor de la ATI, dar si pe tema personalului care sa asigure asistenta medicala la aceste paturi pentru bolnavii COVID.

„Este anormal si cineva trebuie sa raspunda pentru asta daca valul patru nu a fost pregatit, desi am vorbit despre asta toata vara”, a adaugat Citu.

„Atunci cand am preluat din nou Ministerul Sanatatii prin… numindu-l pe domnul ministru Cseke cred ca erau vreo 600 de paturi, desi eu am spus tot timpul ca trebuie sa ramana la 1.600 de paturi. Domnul ministru a inteles mesajul meu, a adaugat cateva sute, vreo patru sute de paturi imediat si va adauga pana la 1.600 de paturi cat mai curand posibil, dar nu doar asta este provocarea, provocarea este sa avem si personalul detasat in aceste sectii COVID”, a adaugat premierul.

Florin Citu a vorbit apoi explicit despre USRPLUS, invocand din nou colaborarea cu AUR pentru motiunea de cenzura. El a sustinut ca USRPLUS ”tranzactioneaza sanatatea romanilor pentru voturile din Parlament” si ca ”sunt responsabili pentru ceea ce se intampla”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: