Citu, dat afara de „echipa castigatoare” si de la sefia Senatului: „I-am suparat pe PSD-isti”. Noul numar 2 in stat devine Alina Gorghiu

politica

Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, a anuntat, miercuri, dupa sedinta grupului parlamentar PNL din Senat, ca in urma unor discutii, Florin Citu si-a dat demisia de la sefia Senatului. El a precizat ca discutiile au vizat activitatea guvernamentala si parlamentara, responsabilitatea PNL si nevoia de coerenta a masurilor care trebuie luate, la nivelul Guvernului, si in deplina concordanta cu deciziile luate la nivelul coalitie. Functia urmeaza sa fie exercitata, cu delegare de atributii, de catre Alina Gorghiu.

”Tinand cont de activitatea guvernamentala si parlamentara, de responsabilitatea PNL si de nevoia de coerenta a masurilor care trebuie luate, la nivelul Guvernului, si in deplina concordanta cu deciziile luate la nivelul coalitiei, au avut loc discutii, dezbateri si in urma acestor discutii, presedintele Senatului, domnul senator Florin Citu si-a anuntat demisia, urmand ca functia de presedinte al Senatului, cu delegare de atributii, sa fie exercitata de catre doamna senator Alina Gorghiu”, a spus Nicolae Ciuca, la finalul sedintei grupului parlamentar PNL din Senat.

In urma demisiei acestuia, functia de presedinte interimar al Senatului va fi preluata de Alina Gorghiu.

Florin Citu a declarat, miercuri, despre demisia de la sefia Senatului, ca presedintele partidului si secretarul general i-au cerut demisia si ca i s-a spus ca i s-a retras sprijinul partidului. El a precizat ca nu a vrut sa ii puna pe colegii lui senatori in situatia penibila sa voteze unii dintre ei impotriva conducerii partidului.

”Presedintele partidului si secretarul general mi-au cerut demisia, mi s-a spus ca mi s-a retras sprtijinul partidului, este o functie politica, bineinteles ca in aceste conditii, nu am vrut sa ii pun in situatia penibila sa voteze unii dintre ei impotriva conducerii partidului si am decis, am luat aceasta decizie personal, repet, pentru a nu crea probleme Partidului National Liberal”, a afirmat Citu, dupa sedinta, citat de news.ro.

El a precizat ca intotdeauna l-a interesat imaginea PNL. ”Pentru a nu-i face pe colegii mei, de a-i pune pe colegi in situatia penibila de a vota impotriva”, a completat el.

Florin Citu a aratat ca declaratiile sale sunt aceleasi de ani de zile, ”impotriva unor masuri care fac rau romanilor”.

”Bineinteles ca acele masuri vin de la PSD, asta este problema, dar sunt masuri care eu consider ca fac rau romanilor, eu consider ca PNL trebuie sa stea aproape de antreprenori, de sectorul privat, iar masurile care vin impotriva lor intotdeauna le-am considerat nocive”, a explicat Citu.

Intrebat ce va face in continuare, Citu a aratat ca va face politica. ”Politica, exact ce am facut si inainte. Acestea sunt functii pe care le primesti in urma unei activitati pe care o ai, activitatea de senator, functia nu este pe viata”, a aratat el.

”Eu nu sunt in politica pentru mine, sunt in politica pentru romani si atat timp cat vor fi masuri, si cineva va incerca sa ia masuri impotriva romanilor, eu ma voi opune, voi incerca sa spun ca aceste masuri nu isi au rostul. Trebuie sa nu fim ipocriti. Astazi, rezultatele inflatie, dobanzi, perspectivele unei crize majore, nu vin din neant. Exista o guvernare si eu cred ca, daca aceasta guvernare nu era cu PSD, pe care nu am vrut-o niciodata, rezultatele ar fi fost mult mai bine”, a mai spus el.

Intrebat daca ar fi ramas in functie, daca nu era guvernarea cu PSD, Citu a raspuns: ”Cu siguranta”.

Despre o plecare din PNL, Florin Citu a spus: ”Niciodata. Eu sunt liberal si repet, sunt in politica pentru romani. (…) Suntem in politica, astea sunt functii, in politica sunt senator. Nu este vorba de functii, facem treaba in politica acolo unde suntem”.

Intrebat pe cine a suparat atat de tare incat i s-au luat toate functiile, Citu a raspuns: ”PSD. PSD este, sunt cei pe care i-am suparat, dar repet, trebuie sa ne uitam la rezultatele acestei guvernari. (…) Eu va spun ca doar pe ei i-am suparat”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: