Citu este gata sa se autopropuna premier daca Ciuca nu face majoritate. Citu il impiedica pe Ciuca sa accepte refacerea coalitiei cu USR

politica

Presedintele PNL, Florin Citu a dat de inteles, luni, ca se poate schimba propunerea de premier desemnat, daca Nicolae Ciuca nu reuseste sa stranga o majoritate in Parlament. „Haideti sa vedem aceasta propunere, sa vedem cum va arata ea. Ca poate sa fie o propunere cu presedintele PNL premier desemnat”, a declarat Citu despre poosibilitatea ca Nicolae Ciuca sa-i propuna revenirea USR in coalitie.

Florin Citu a declarat ca, daca premierul desemnat va cere flexibilizarea mandatului, acesta poate veni in BPN si se poate discuta despre acest lucru.

”Pana la urma, responsabilitatea mea este sa iau cele mai bune masuri pentru PNL si pentru romani. Daca aceste masuri vor duce la distrugerea imaginii PNL, si viitorului PNL, nu le voi sustine”, a spus el.

Intrebat daca ia in calcul revenirea USR in Guvern, cu ministrii USR, Citu a raspuns: „Haideti sa vedem aceasta propunere, sa vedem cum va arata ea. Ca poate sa fie o propunere cu presedintele PNL premier desemnat. Haideti sa nu discutam scenarii”. Florin Citu a mentionat ca deciziile in PNL se iau in forurile de conducere ale PNL.

”PNL ia decizia sustinerii unui premier in BPN, dar decizia apartine premierului. Avem astazi decizia in PNL de a sustine un guvern minoritar PNL – UDMR, cu premier Nicolae Ciuca. Sa vedem ce se intampla. (..) E momentul ca PNL si USR sa arate ca vor sa deblocheze criza. PNL a facut o concesie majora, pentru ca presedintele PNL nu mai e propunerea de premier. E randul celor de la PSD si USR sa voteze, ca sa stopam criza”, a mai declarat Florin Citu.

”Acum este randul celor ce spun ca vor sa rezolve criza, cei ce spun ca este o criza de sanatate, o criza politica si de la USR si de la PSD, sa arate maturitate si responsabilitate. Sa vina cu o masura pentru a debloca aceasta criza, daca raman incremeniti acolo unde sunt, nu avem cum sa deblocam aceasta criza politica”, a mai spus Citu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: