Citu exclude categoric, Romania nu va intra in carantina. S-ar putea relaxa si mai mult restrictiile din noaptea de Inviere

politica

Premierul Florin Citu a precizat, miercuri, ca nu se ia in calcul o carantinare generalizata in Romania, mentionand ca se merge in directia relaxarii economiei, cu conditia ca toti sa se vaccineze.

„Nu luam in calcul o carantinare. M-am opus din primul moment: am spus ca nu va exista un lockdown in Romania generalizat, nu va exista nicio carantinare, mergem, asa cum vedeti, in directia relaxarii economiei, dar cu aceasta conditie, sa ne vaccinam cu totii. 1 iunie se poate intampla doar daca ne vaccinam, altfel nu avem sanse”, a afirmat Citu, dupa sedinta de Guvern.

Intrebat despre faptul ca secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Andreea Moldovan a vorbit despre o carantinare de doua saptamani, Citu a spus ca aceasta a dat doar un exemplu teoretic si nu a facut o propunere.

„Am avut o discutie cu doamna secretar de stat si dadea un exemplu teoretic. Anul trecut toate discutiile de carantinare se invarteau in jurul a doua saptamani, fiindca asta era discutia despre virus: doua saptamani trebuie sa stai in casa pentru a scapa de virus. Era o discutie teoretica, nu era o discutie ipotetica, nu era o propunere in acest sens”, a adaugat premierul.

Citu a mai anuntat  ca Guvernul va aproba joi prelungirea starii de alerta, in cadrul hotararii care va fi adoptata urmand sa fie prevazute si restrictiile de circulatie privind Pastele ortodox.

„Maine (joi – n.r.) este decizia, hotararea de Guvern, pentru prelungirea starii de alerta. In hotararea precedenta, stiti foarte bine, ca era pana la ora 2,00 dimineata. Vom vedea pentru maine daca se schimba ceva sau nu, in acest moment noi nu am luat o decizie, vom lua o decizie maine”, a declarat Citu, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria, intrebat cum se vor raporta autoritatile fata de solicitarea Bisericii Ortodoxe ca restrictiile de circulatie sa fie ridicate in Noaptea de Inviere.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: