Citu exclude revenirea lui Voiculescu la Sanatate. Ce spune de ministrii care il jignesc si eventuale noi demiteri

politica

Prim-ministrul Florin CItu a declarat, intrebat daca ar fi de acord ca Vlad Voiculescu sa fie numit consilier onorific la Ministerul Sanatatii, ca din ce a aflat acesta ”este in vacanta in perioada urmatoare, deci nu se pune problema”.

Intrebat daca va demite un ministru care il jigneste, el a spus ca nu crede ”ca se va mai intampla asa ceva”.

Amintim ca ministrul Transporturilor, Catalin Drula, vicepresedinte al USR PLUS, l-a criticat dur pe prim-ministrul Florin Citu pentru demiterea lui Vlad Voiculescu, intr-un interviu pentru G4Media. „Un zombie politic”, l-a caracterizat Drula pe Citu.

Ministrul Transporturilor Catalin Drula a declarat miercuri pentru News.ro, referinu-se la conflictul cu premierul, ca saptamana trecuta, coalitia de guvernare a trecut printr-un moment greu, iar ”ce s-a spus atunci, s-a spus”. El a admis ca poate fiecare dintre ei a exagerat. Ca si Florin Citu, el a refuzat sa spuna ce au discutat, invocand caracterul privat al discutiei.

Intrebat de noi remanieri, in contextul semnarii protocolului in coalitie, Citu a spus ca nu are in plan sa mai faca alte demiteri.

„Stiti foarte bine ca din partea PNL a semnat domnul Ludovic Orban. Presedintii partidelor sunt cei care semneaza protocolul, pentru ca este un protocol politic. In Romania, bineintes, se se face distinctie intre deciziile politice si deciziile guvernamentale, care sunt reglementate de acte normative sau de Constitutie. Eu nu stiu de ce va duceti dumneavoastra direct catre remaniere. Nu trebuie sa existe asa ceva. Eu sunt sigur ca nu vom mai avea sau eu doresc sa nu mai avem astfel de situatii in perioada urmatoare. Sunt sigur ca si colegii mei, cu totii dorim acelasi lucru.

Eu nu iau in calcul asa ceva in acest moment. Deci eu o vad ca pe o situatie exceptionala. Si atunci nu are sens sa discutam acum, dar ceea ce a fost foarte clar pentru toti cei prezenti acolo – un document politic si nu s-a discutat niciodata aseara Constitutia sau modificarea Constitutiei. Aceste lucruri cred ca deja sunt clare pentru toata lumea”, a afirmat Florin Citu, la finalul sedintei de miercuri a Guvernului, intrebat ce se va intampla daca va dori sa remaniere un ministru, iar partenerii de coalitie nu vor fi de acord.

Chestionat despre faptul ca nici demiterea lui Vlad Voiculescu nu a luat-o in calcul si totusi ea s-a intamplat, premierul a raspuns: „Lucrurile se intampla si mergem mai departe. Astazi avem o coalitie care functioneaza foarte bine. Ati vazut ca toti membrii coalitiei sustin proiectele importante pe care si le-a asumat aceasta coalitie cand a pornit la drum in decembrie anul trecut”.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: