Citu, gata sa il revoce si pe Catalin Drula. Ce a spus in sedinta conducerii PNL: „Data viitoare voi lua imediat o decizie”

politica

Premierul Florin Citu a declarat, luni, in sedinta conducerii PNL, dupa ce ministrul Transporturilor l-a numit ”zombie politic”, ca data viitoare cand se mai intampla asa ceva, va lua o decizie imediat si a avertizat ca atunci cand un ministru mai ataca prim-ministrul, imediat pleaca acasa. Intr-o conferinta de presa ulterioara, premierul a afirmat insa ca evaluarea activitatii ministrilor se va face pe baza activitatii, nu a declaratiilor.

Surse participante la sedinta, citate de news.ro, au relatat ca seful Executivului a afirmat ca data viitoare cand se mai intampla asa ceva, va lua o decizie imediat.

El a lansat si un avertisment: ”Cand un ministru mai ataca prim-ministrul, imediat pleaca acasa”.

In ceea ce priveste situatia de la Ministerul Sanatatii, de unde a fost demis Vlad Voiculescu, a afirmat ca trebuie verificat cum au fost facute bugetele si numirile.

Insa Citu a dat inapoi, apoi, intr-o conferinta de presa.

”Ii asigur pe toti membrii Cabinetului ca evaluarea se va face pe baza performantei, pe baza activitatii, pe ceea ce fac si nu pe ceea ce spun”, a declarat premierul Florin Citu, intr-o conferinta de presa, la finalul sedintei conducerii liberale.

Intrebat despre declaratia facuta in cadrul sedintei PNL, Citu a afirmat: ”Fiecare membru al Cabinetului condus de mine va fi evaluat pe ceea ce face, nu pe ceea ce spune ca face”.

Catalin Drula, vicepresedinte USR PLUS si ministru al Transporturilor, l-a criticat dur pe premierul Florin Citu pentru demiterea lui Vlad Voiculescu intr-un interviu pentur G4Media. ”Un zombie politic”, il caracterizeaza Drula pe Citu, aratand ca acesta si-a pierdut increderea principalului partener de coalitie. Intrebat despre un eventual vot al USR PLUS la motiunea de cenzura anuntata de PSD, Catalin Drula a afirmat: ”in politica toate optiunile trebuie sa fie masa, dar cred ca suntem departe”.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat sambata ca premierul nu poate fi schimbat doar pentru ca „nu-i convine unui partid din coalitie ca a fost schimbat un ministru lipsit de performanta”, referindu-se la USR PLUS. „Orice ministru trebuie sa stie ca, inainte de a-si ataca premierul, trebuie sa-si scrie demisia. Daca nu si-a scris demisia, trebuie sa stie ca va pleca acasa exact cum a plecat acasa Voiculescu”, atentioneaza Orban. El sustine ca liberalii asteapta „sa se termine exercitiul acesta de suparare, de orgoliu, si sa fie desemnat un ministru din partea USR PLUS care intr-adevar sa puna sanatatea pe roate”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: