Citu ii buseste iar pe PSD-isti: „Au facut tampenii cat au fost la guvernare/ Ciolacu nu vrea sa-si impoziteze propriul salariu”

politica

Politica fiscala nu se face ca la ”piata”, cu ”topaieli fiscale”, asa cum au facut ”Dragnea si Ponta si au distrus economia”, ci cu strategie si viziune pe termen lung, a afirmat, marti, presedintele Senatului, Florin Citu.

„Am auzit iarasi o chestie foarte interesanta, ca se impoziteaza tot ce este peste salariul presedintelui Romaniei. Foarte interesant ca domnul presedinte Marcel Ciolacu are salariul sub presedintele Romaniei, deci nu vrea sa-si impoziteze propriul salariu, asa ma uit la aceste discutii.

Nu asa se face politica fiscala, nu aruncam cateva chestii in spatiul public – sunteti de acord cu 6.000, cu 3.000, nu suntem la piata, astea sunt topaieli fiscale, nu asa se face, a facut si Dragnea asa, a facut si Ponta si au distrus economia. Au venit liberalii in 2019, am eliminat toate acele tampenii si am pus economia pe fagas normal, cu venituri de la buget mai mari, ca procent din PIB, nu doar venituri de la buget mai mari”, a precizat Citu la Palatul Parlamentului, intrebat daca ar fi de acord cu o deducere sub pragul de 6.000 de lei.

El a reiterat ca este ingrijorat de faptul ca nu exista o strategie prin care sa fie redusa inflatia sub 10% anul acesta.

„V-am spus acum o saptamana ca asta ma ingrijoreaza, nu vad inca o strategie care sa atace frontal criza care ne paste. Nu o spun eu, o spun expertii, cei din afara, si americanii si europenii, ca urmeaza o criza. Care este planul nostru de a ataca, pe termen mediu si lung, criza, care este planul nostru pentru a reduce inflatia sub 10% anul acesta, aici trebuie sa vina Ministerul Finantelor, Banca Nationala si sa ne spuna: ce fac pentru a reduce inflatia in 2022 sub 10%. E inadmisibil, din punctul meu de vedere, sa stam sa ne uitam cum ne spune Banca Nationala si ne spun Finantele ca asta e, ridica din umeri, inflatia o sa fie mare pana in 2023”, a sustinut Citu.

Despre impozitarea progresiva a pensiilor speciale, Citu a spus ca PNL nu va accepta nimic din ce va „omori” spiritul liberal.

„Nu stiu ce propuneri vor veni in partid si le vom discuta, cred, vor fi intr-un BEx, un BPN, un congres, o intalnire unde vor fi toti si va fi discutat, vom vedea ce propuneri sunt. In PNRR exista o reforma a pensiilor si acolo scrie negru pe alb ca, dupa ce se va face aceasta reforma care este inlusa in PNRR, pensiile in Romania vor fi bazate pe contributivitate, nu are sens sa discutam despre altceva (…).

Facem PNRR, luam 30 de miliarde de euro la dobanda zero, si 15 milliarde de fapt sunt bani gratisi, nerambursabili, euro, inca 15 miliarde la dobanda zero, facem acele reforme si mergem mai departe. Nu inteleg aceste discutii, in afara acestui acord. In PNRR avem o reforma a pensiilor care trec pe contributivitate, si clar elimini pensiile speciale, si un sistem sustenabil de pensii.

Avem o reforma a salarizarii, in care salariile din sistemul public sunt legate de performanta, o reforma a administratiei publice, care creeaza un stat digitalizat suplu, facem aceste lucruri, luam 30 de miliarde, mergem mai departe, simplu”, a concluzionat Citu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: