Citu ii executa dintr-un foc pe Ciolacu, Ponta si Tariceanu: „Sunt trei presedinti de partid care instiga la revolta sociala”

politica

Ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, spune ca nu a dat importanta documentului dat publicitatii de reprezentanti ai Institutului Matei Bals care fac inclusiv propuneri economice in perioada de pandemie, Citu atragand atentia asupra faptului ca mai grave sunt atitudinile unor lideri de partid care au votat ”proiecte similare” in legislativ. ”Avem oameni in Parlament care conduc partide si care ii instiga pe oameni la revolta sociala”, afirma ministru Finantelor.

”Cand vine de la Institutul Matei Bals un document care are elemente economice nu am cum sa-l iau in serios, e ca si cum eu mi-as da cum parerea despre ce ar trebui sa faca domniile lor acolo. Am vazut putin ce se intampla acolo si nu am dat importanta acestui document. Domnul presedinte a comunicat si sustin opinia domniei sale” a afirmat ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, marti seara, intr-o interventie telefonica la Digi 24, citat de news.ro.

El spune ca a vazut ”proiecte similare” in Parlament, si ca acestea au fost ”votate de toata Opozitia” acuzand ca ”acest gen de populism a fost prezent in Parlamentul Romaniei din primul moment in care am intrat in aceasta criza”. In context, Citu spune ca ”in Parlament nu s-a inteles ca suntem intr-o criza” si spune ca in legislativ ”se face campanie electorala, din pacate”. El acuza acesti politicieni va merg la televizor si dau mesaje ”alarmiste” si ”pesimiste” care au rolul de a crea panica.

”Sunt trei presedinti de partid care instiga la revolta sociala astazi, care le spuneau oamenilor sa iasa din casa. Unii dintre chiar nu au votat nici decretul de prelungire a starii de urgenta. Acolo este problema, acolo trebuie sa ne ducem, nu la acest document. Avem oameni in Parlament care conduc partide si care ii instiga pe oameni la revolta sociala. (…) Acest atac nu vine de la acest document, nu acolo este problema. Poate ca acel document s-a inspirat din acesti oameni. Dar exista acesti trei presedinti de partid care sunt in Parlamentul Romaniei si care trimit aceste mesaje alarmiste care instiga la revolta sociala”, afirma ministrul Finantelor.

Ministrul Finantelor a spus ca este ”o utopie” o crestere a deficitului la 10%, in conditiile in care Uniunea Europeana nu mai este atat de restrictiva cu cifrele pe care le inregistreaza economiile tarilor in conditii pe pandemie.

”Una este sa faci deficitul pe hartie 10%, alta este sa finantezi acest deficit. Romania se lupta pentru fiecare leu este foarte usor sa fii in Parlamentul Romaniei, sa cresti deficitul pe hartie sau sa faci ce a facut acel domn acel proiect nu tu cine l-a facut, de la Matei Bals ca elimini taxe, sa cresti cheltuieli, sa spui ca se va rezolva nu se rezolva, banii trebuie sa vina de undeva”, a spus Citu.

In acest context, ministrul a spus ca banii pentru finantarea deficitului bugetar vin din imprumuturi, in conditiile in care sunt mari companii care au oprit activitatea si nu mai platesc taxe, iar el a cerut alocarea cu mare grija a tuturor banilor.

In ceea ce priveste propunerea de infiintare a ”Guvern anti-pandemic”, Citu spune ca nu isi da seama daca astfel de idei au sorginte comunista sau fascista si sustine ca a citit din documentul propus de Institutul Matei Bals doar propunerile care vizeaza mediul economic.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: