politica

Citu, in studio la Antena 3 imediat dupa victorie: „Vreau sa castigam primariile din Brasov, Timisoara, Alba, Bucuresti”

Florin Citu s-a dus in studioul Antena 3 la scrut timp dupa ce a devenit noul presedinte al PNL. Fostul presedinte al PNL. LUdovic Orban, a promovat, in urma cu doi, o decizie in PNL prin care liberalilor le era interzis sa participe la emisiunile postului lui Dan Voiculescu.

„Vreau sa castigam primariile in Brasov, Timisoara, Alba, Bacau, Primaria Generala cu membri ai PNL. Avem trei ani sa pregatim oameni nu avem nicio scuza ca membri ai PNL sa nu candideze la aecste functii”, a declarat Citu la Antena 3. Primariile enumerate de Citu sunt conduse de reprezentanti ai USRPLUS.

Anterior, Citu a declarat  ca sansele unui guvern minoritar sunt foarte mici si ca cele mai mari sanse le are coalitia formata din PNL – USR PLUS – UDMR si grupul minoritatilor.

„Sanse foarte mici. Cea mai mare sansa o are coalitia de guvernare PNL – USR – UDMR si grupul minoritatilor”, a raspuns Florin Citu. „Haideti sa nu vorbim despre scenarii. Eu va spun care este optiunea noastra. Mergem pe acest scenariu de baza”, a punctat el.

Liderul liberalilor a spus ca, deocamdata, nu se pune problema unei renegocieri a portofoliilor in cazul in care USR PLUS va dori sa revina la guvernare.

„In acest moment consider ca cei de la USR PLUS au prima sansa sa isi acopere ministerele”, a afirmat Florin Citu.

El a mai spus ca saptamana viitoare ar urma sa mearga cu noii ministri care ii inlocuiesc pe interimarii din Cabinetul sau in Parlament pentru un vot de validare.

„Saptamana urmatoare. Am discutat cu specialistii si mi-au spus ca nu trebuie sa merg in Parlament decat cu ministri pentru vot si atat”, a declarat Florin Citu, sambata, la finalul Congresului PNL, intrebat cand vor fi numiti noii ministri in locul celor interimari.

De asemenea, intrebat ce se va intampla cu liberalii care l-au criticat dar si cu fostul lider, Ludovic Orban, el a raspuns: „De astazi, suntem un partid unit, nu exista o vanatoare de vrajitoare in PNL, toti sunt membri ai PNL si le multumesc celor care m-au huiduit astazi si celor care m-au votat”.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

3 ore ago

SUA dezvaluie o propunere de relaxare a restrictiilor privind marijuana

Departamentul de Justitie al SUA a dezvaluit joi o propunere istorica de a reduce restrictiile…

3 ore ago

Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului spune ca Papa Francisc va vizita Turcia anul viitor

Papa Francisc planuieste sa viziteze Turcia anul viitor pentru a marca aniversarea Primului Sinod de…

4 ore ago

CTP, enervat dupa ce l-a vazut pe Burduja complimentandu-se cu Piedone: „Vrea sa se dea bine pe langa Voiculescu-Varanu, in nadejdea ca mai pica ceva…”

Cristian Tudor Popescu ii face un portret deloc magulitor lui Sebastian Burduja, candidatul PNL la…

40 de minute ago

Premierul slovac Fico ramane in stare grava, dar stabila, poate vorbi

Premierul Slovaciei, Robert Fico, ramane in stare grava, dar stabila si poate vorbi putin, a…

3 ore ago