Citu isi anunta adversarii din PNL ca trebuie sa astepte pana in 2025 daca vor sa-i ia locul: „Numai dusmanii PNL vor congres acum”

politica

Presedintele liberalilor, Florin Citu, a afirmat marti seara ca cei care doresc acum organizarea unui congres in PNL sunt „dusmanii” partidului, iar acestia „nu sunt inauntrul PNL”.

„Stiti cine doreste un congres in PNL? Dusmanii PNL, iar acestia nu sunt inauntrul PNL. Va spun ca nu exista in PNL dusmani ai PNL chiar si astazi. Sa stiti ca sunt dintre filiale care au votat impotriva acestui compromis, acestei coalitii cu PSD. Dar cand a fost vorba de a fi la guvernare si de a avea si prefecti si secretari de stat, toate filialele au venit si au cerut (…). Mai este un lucru pe care l-am tot vazut (…). Nemultumitii sunt aceiasi care erau si in 2004, si in 2012, si in 2016, si acum. Cam aceiasi care nici nu au curaj sa intre intr-o competitie”, a precizat Citu, la Digi 24.

Fiind intrebat cum comenteaza faptul ca sunt nemultumiri din partea unor filiale PNL privind obtinerea de functii, el a raspuns: „In aceasta negociere cu PSD, PNL ii reveneau, prin algoritm, 17 prefecti. Am iesit din negociere cu 18 prefecti. Orice am spune, oriunde, este un succes sa ai un prefect mai mult. Cum sunt ei impartiti in interior bineinteles ca nu vei putea sa imparti 18 la 48 de filiale, sa spui ca i-ai multumit pe toti. Unii dintre ei vor fi nemultumiti. Ceea ce am vrut sa fac acum, 14 prefecti au ramas la fel cum erau inainte, au fost patru filiale care nu au avut prefect nici in guvernarea Orban si nici in guvernarea Citu, care au acum prefect. A fost un mod de a da catre cateva filiale (…). Bineinteles ca la celelalte filiale ar putea sa aiba o nemultumire si ii inteleg si este normal. Dar le-am spus colegilor mei ca eu inteleg cand vrem sa criticam, dar as vrea sa fie si sa vina si cu solutii”.

Referitor la cele trei nume vehiculate ca posibili succesori la sefia partidului: Ilie Bolojan – Bihor, Iulian Dumitrescu – Prahova, Dan Motreanu – Giurgiu, Citu a spus ca acestia sunt oameni cu experienta, care au demonstrat reale calitati liberale, iar daca doresc sa candideze o pot face la urmatorul congres al partidului, in 2025.

„Sunt colegii mei din partid, sunt oameni care au experienta, oameni care au demonstrat. Domnul Bolojan a fost primar, este presedinte de Consiliu Judetean, domnul Motreanu este europarlamentar, domnul Iulian Dumitrescu este presedinte de Consiliu Judetean, fost parlamentar. Deci toti au demonstrat, sunt oameni liberali, cu totii bineinteles la urmatoarele alegeri pot sa candideze si, daca vor castiga, vor castiga cand sunt alegeri, avem congres in 2025”, a conchis liderul liberal.

Citeste si: Valeriu Stoica anunta noul presedinte al PNL: Dan Motreanu. „In primavara ar trebui sa fie alegeri in PNL. Citu se crede presedinte, dar nu mai este presedinte”

Mai mult despre: ,

Comentarii: