Citu isi anunta deja victoria la Congresul PNL: „Sunt 40 de filiale care au votat motiunea ‘Romania liberala'”

politica

Premierul Florin Citu a declarat sambata ca motiunea „Romania liberala”, cu care el candideaza la presedintia PNL, a fost votata de 40 de filiale ale partidului din 41.

„La precedentul Consiliu National mi-am anuntat candidatura pentru presedintia PNL si atunci aveam in spate o echipa cu care am pornit la drum, dar am spus din primul moment ca voi construi si obiectivul era de a aduce in spatele meu intreg PNL dupa acest congres. Astazi, dupa ce s-au votat motiunile, sunt 40 de filiale care au votat motiunea ‘Romania liberala’, dintre care 34 au votat doar motiunea ‘Romania liberala’. Nu este o surpriza pentru mine ca membrii PNL vor o Romanie liberala”, a spus Citu la Consiliul National al PNL.

El a adaugat ca a preluat guvernarea in plina pandemie, cand nu exista nicio doza de vaccin anti-COVID in Romania si nu exista niciun centru de vaccinare.

„Am alocat resursele necesare si am reusit sa fim prima tara, Romania sa fie prima tara din UE unde vaccinarea se putea face cu buletinul. Asta este un succes al acestei guvernari liberale si ar trebui sa fim mandri de asta. Romania a fost tara verde pana acum cateva saptamani. Am tinut economia deschisa si am spus foarte clar ca vom tine guvernarea deschisa. Tot ceea ce am spus am facut”, a afirmat premierul.

Florin Citu a amintit ca in campania electorala a vorbit despre dezvoltarea Romaniei.

„Cu asta i-am convins pe romani sa ne voteze. Si am facut Planul National de Investitii ‘Anghel Saligny’ care este total diferit de orice alt program care a fost facut pana acum. (…) Este un program care, pe de o parte, aloca mult mai multe resurse dezvoltarii decat au alocat primele doua programe de dezvoltare ale socialistilor – ei au alocat 44 de miliarde, noi alocam 50 de miliarde – si in acelasi timp l-am facut transparent. De saptamana viitoare primarii nostri, dar toti primarii din Romania, pot sa aplice online la acest program. Am vazut in spatiul public tot felul de zvonuri care arata clar ca oamenii ori nu inteleg ori sunt rautaciosi. In primul rand am bagat o facilitate pe care nu am gasit-o in niciun alt program, am sus ca toate unitatile administrativ teritoriale din Romania, toate localitatile vor avea acces la cel putin un proiect de 4 milioane de lei. Nu lasam pe nimeni in urma, indiferent de culoarea politica”, a precizat Citu.

Mai mult despre:

Comentarii: