Citu le taie PSD-istilor pofta cea mare: „Niciodata cu mine la guvernare si la presedintia PNL nu vom avea o guvernare cu PSD”

politica

Prim-ministrul Florin Citu a declarat ca nu exista nicio situatie in care liberalii vor guverna cu PSD cat este premier sau presedinte al PNL, adaugand ca din primul moment in care a intrat in Parlament a fost un adversar al social-democratilor.

Premierul a raspuns astfel intrebat cum s-ar pozitiona in eventualitatea unui scenariu privind o guvernare PNL-PSD, pornind de la o declaratie a liderului PSD Vasile Dincu referitoare la un sondaj de opinie in randul social-democratilor din care a reiesit ca acestia l-ar prefera pe Ludovic Orban la sefia PNL in eventualitatea unui scenariu privind o guvernare comuna a celor doua partide, si, respectiv, daca in cazul in care Citu va fi seful liberalilor PSD ar putea avea cu el o discutie pe o astfel de tema.

„Niciodata cu mine la guvernare si la presedintia PNL nu vom avea o guvernare cu PSD. Asta este foarte clar, am fost un adversar al PSD din primul moment in care am intrat in Parlament, am avut cele mai multe motiuni impotriva mea cand eram ministru de Finante, nu exista, pentru mine, nicio situatie in care vom guverna cu PSD, cat sunt eu premier sau presedinte al PNL”, a declarat Florin Citu, joi, intr-o conferinta de presa la CJ Timis.

Presedintele Consiliului National al PSD, Vasile Dincu, a sustinut miercuri ca PSD va intra la guvernare alaturi de PNL in 2023 sau 2024.

„Nu exclud o guvernare cu PNL pana in 2024, dar nu in conditiile de acum, sa fim tractati de locomotiva Citu sau de un alt premier liberal”, a declarat Dincu pentru Europa Libera.

Intrebat cat crede ca va rezista actuala coalitie de guvernare, Dincu a estimat ca inca doi ani.

„Cred ca va rezista pana in primavara ultimului an de mandat sau cu un an inainte. Cred ca anul acesta si anul viitor, 2021, 2022 si o parte din 2023, va rezista cu greu, cu scandaluri, cu diverse formule, dar va rezista. Nu cred in mitul retragerii USR PLUS, care functioneaza in undergroundul politicii, nici ca PSD va intra intr-o forma sau alta la guvernare acum foarte repede pentru a face un nou USL. Nu cred in aceste mituri, cred ca ultimul si penultimul an vor fi critici. Vor fi ani in care se va gandi ce se va intampla la alegeri. Atunci am putea avea guvern minoritar sau alta Coalitie. Pana atunci nu cred ca se va intampla nimic”, a mentionat Dincu.

Intrebat daca PSD va intra la guvernare in 2024, Dincu a fost mai optimist: „Sau 2023 daca atunci se va rasturna guvernul. De alegeri anticipate nu poate sa fie vorba. Nu cred ca inainte de 2023 se va discuta despre asta, pana la jumatatea lui 2023.”

Mai mult despre: ,

Comentarii: