Citu, mesaj hotarat: „Nu voi permite niciodata, in mandatul meu, o noua mineriada. PSD vrea sa scoata Romania din UE”

politica

Premierul Florin Citu a declarat, luni, ca „nu voi permite niciodata o mineriada in mandatul meu”, in contextul protestelor din Valea Jiului. Mai multi activisti si propagandisti ai PSD au lansat apeluri publice ca minerii sa vina din nou in Capitala.

”Este un domeniu dificil si stim foarte bine ca aceasta tranzitie la economia verde in toata UE vine cu probleme. Ii inteleg, stiu ca trec printr-o perioada dificila. Nu cred ca solutia pe care au ales-o este una care rezolva problemele. Acest Guvern a aratat foarte clar si anul trecut si anul acesta, salariile au fost platite la timp. Avem solutii si pentru urmatoarele trei luni de zile. In acelasi timp, eu cred ca trebuie sa ne uitam la intreaga imagine a economiei. De aceea spun ca solutia pe care au ales-o nu cred ca este una buna. In 2020, cand au fost platite toate salariile, si ale minerilor, luna de luna in Romania au fost 1,4 milioane de oameni in somaj tehnic, pentru ca trecem prin cea mai mare criza din sanatate.

Nu mi se pare normal ce se intampla, de aceea spun ca gasim solutii, ii inteleg, stiu ca trec printr-o situatie dificila, formula prin care incearca sa rezolve aceasta situatie nu mi se pare cea mai fericita, dar se pare ca sunt foarte multi politicieni care profita, asa cum au profitat si alti politicieni tot din aceeasi categorie in ultimii ani de pe urma acestei categorii sociale. Tineti minte ce s-a intamplat in anii ’90. Eu pot sa spun doar atat romanilor si bucurestenilor, ca nu voi permite niciodata in Romania, in mandatul meu, sa se intample ce s-a intamplat in mandatul lui Iliescu si a altor socialisti. Nicio mineriada nu se va intampla in acest mandat”, a declarat Florin Citu.

Premierul a subliniat faptul ca PSD politizeaza conflictul de munca de la Complexul Energetic Hunedoara. El a aratat ce fel de „surse de finantare” a gasit PSD pentru miile de amendamente la buget pe care vrea sa le depuna.

”Am primit lista amendamentelor care au fost depuse si de la PSD. Impactul bugetar este de aproape 6% din PIB. Aceasta ar insemna sa mergem cu deficitul la 13% din PIB aproape. M-am uitat la sursa de finantare si fara niciun fel de surpriza vedem exact ce vrea sa faca PSD cu Romania, vrea sa o scoata din UE. Adica sursa de finantare reprezinta contributia Romaniei la UE. Pentru cei care nu stiu, la Ministerul de Finante, la actiuni generale, platim contributia la UE. De acolo vrea sa ia PSD banii, sa ne lase fara contributii la UE, ca sa ne scoata din UE. Astea sunt amendamentele PSD”, a spus Citu.

Citeste si: Mirel Curea l-a incitat pe Ciolacu sa aduca minerii la Bucuresti sa „dea de pamant” cu guvernantii: „Domnule Ciolacu, faceti-va dom’le o infuzie de testosteron”

Activista PSD Codruta Cerva, invitata zilnic la Romania TV, ii indeamna pe minerii din Valea Jiului sa vina din nou la Bucuresti si sa rastoarne violent guvernul. „Chiar ar trebui sa vina minerii in Bucuresti, pentru ca asa nu se mai poate!! Meritati sa fiti scosi din Guvernul Romaniei, in suturi!!”, afirma Cerva.

„Minerii din Valea Jiului, din mina Lupeni s-au blocat in mina si protesteaza!! Sunt peste 100 de mineri blocati in mina, revoltati de masurile de austeritate luate de guvernul AUSTERITATII!! Iar cetatenii din Lupeni sunt alaturi de mineri si au iesit in strada cu masinile si claxoneaza!! Sa va fereasca Dumnezeu, USR-istilor si PNL-istilor, sa vina minerii in Bucuresti, din nou!! Dar stiti ceva!? Chiar ar trebui sa vina minerii in Bucuresti, pentru ca asa nu se mai poate!! Meritati sa fiti scosi din Guvernul Romaniei, in suturi!!”, a scris Cerva pe Facebook.

Mai mult despre:

Comentarii: