Citu neaga vehement: „Nu este adevarat ca PNL este condus de la Cotroceni. Nu mi-a dat nimeni niciun ordin sa-l propun pe Ciuca”

politica

Presedintele PNL, Florin Citu, neaga vehement ca partidul este condus in realitate de Klaus Iohannis, sustinand de asemenea ca propunerea ca Nicolae Ciuca sa fie prim-ministru ii apartine in totalitate.

„Cum comentati ca PNL nu mai este un partid democratic, este condus de la Cotroceni cum conducea Dragnea PSD-ul?”, a fost intrebat Citu de Malin Bot dupa intalnirea cu presedintele UDMR, Kelemen Hunor.

„Nu este adevarat”, a raspuns Citu.

De asemenea, Citu a negat ca Iohannis i-a dat ordin sa il propuna pe Nicolae Ciuca pentru funtia de premier: „Nu mi-a dat nimeni niciun ordin”.

Intrebat in mod repetat de ce face „pact cu PSD”, incalcandu-si astfel promisiunile, Citu a spus: „Nu este niciun pact cu PSD, USR are sansa sa voteze acest guvern. Astazi suntem aici pentru ca USR a votat motiunea PSD-ului, ca sa fie foarte clar. Am vrut sa refacem guvernul cu USR si nu au vrut”.

Presedintele PNL a tinut sa precizeze, joi, ca el este cel care l-a propus in Biroul Politic National al partidului pe Nicolae Ciuca pentru functia de premier.

„Este o propunere pe care eu am facut-o in Biroul Politic National, o propunere care venea pentru a debloca aceasta criza politica pe care o vedem. Am intrat in politica pentru romani, vreau sa facem politica pentru romani si e mai important, in acest moment, sa avem un guvern cu puteri depline”, a afirmat Citu.

Intrebat cum comenteaza aceasta schimbare brusca, dupa ce zilele trecute lideri liberali afirmau ca il sustin tot pe el la Palatul Victoria, Citu a spus: „Nu este brusc, suntem intr-o criza politica, ne-am uitat la probabilitatea de a trece un guvern in acest moment, credem ca aceasta este solutia pentru a debloca criza politica in care ne aflam, o criza politica pe care nu a generat-o PNL, dar pe care o rezolva PNL”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: