Citu, nervos ca USRPLUS ii tot cere sa desfiinteze Sectia Speciala: „Politica nu se poate face prin santaj”

politica

Premierul Florin Citu a declarat, miercuri, ca USR PLUS ”santajeaza” cu Sectia Speciala si a subliniat ca „politica nu se poate face pe conditionari si santaj” si ca nu este timp de „jocuri politice”, in contextul discutiilor cu privire la Programul National de Investitii „Anghel Saligny”.

„As vrea sa discutam despre Program, pentru ca nu este un program pentru mine, pentru PNL, UDMR, USR sau pentru PSD. Este un Program pentru romani. Eu am spus la inceputul acestei guvernari ca nu mai permitem sa avem localitati in Romania care nu au acces la fonduri europene, sa ramana nedezvoltate. Acesta este Programul. Daca colegii de la USR nu sustin dezvoltarea Romaniei, foarte bine, sa iasa in fata.

In ceea ce priveste santajul si acea piedica pe care o pun cu SIIJ, am fost primul care a negociat (…) forma care sa treaca prin Guvern, prin negocieri cu toata coalitia, am sustinut toate solutiile care au venit de la Ministerul Justitiei pentru a desfiinta SIIJ. (…) Din pacate, politica nu se poate face prin conditionari si santaj”, a spus Citu, dupa ce a participat la sedinta grupului senatorial al PNL.

Premierul a sustinut ca originalul proiectului „Anghel Saligny” a fost transmis pe 25 august Ministerului Justitiei.

De asemenea, el a sustinut ca nu este pentru prima oara cand un proiect este introdus pe ordinea de zi suplimentara a sedintei de Guvern.

Premierul a subliniat ca se asteapta ca ministrii sa nu obstructioneze activitatea guvernamentala.

„Acest proiect este in dezbatere publica de aproape o luna de zile. Era trecut in procedura de avizare. Nu este un secret pentru nimeni ca Romania este in urma cu dezvoltarea localitatilor. Mai avem lucruri pe care trebuie sa le facem. Suntem in urma, de exemplu pe fonduri europene, cu avizarea sau cu ghidurile si asa mai departe. Sunt lucruri pe care trebuie sa le facem si eu ma astept de la ministri sa faca acest lucru, nu sa obstructioneze activitatea guvernamentala.

(…) Nu a fost nicio intelegere in coalitie. Colegii de la USR ne-au spus ca vor o prioritizare si ne-au spus ca intai facem SIIJ si apoi facem acest program de dezvoltare pentru romani. Au fost colegii de la UDMR care au spus haideti sa facem mai intai pensii speciale si dupa aceea facem SIIJ si ‘Anghel Saligny’. Eu am spus foarte clar ca ma intereseaza sa dezvoltam Romania. Nu avem timp de jocuri politice. Nu avem timp sa stam sa conditionam. Din partea mea, toti colegii au avut tot timpul sustinerea pentru a solutiona orice problema am avut de fiecare data, dar nu putem sa tinem prizoniera Romania, sa-i tinem prizonieri pe romani doar pentru ca sunt niste alegeri in partide”, a sustinut el.

Potrivit acestuia, Programul „Anghel Saligny” nu are nicio legatura cu competitia interna pentru sefia PNL.

„Eu sper ca nici SIIJ nu este folosit politic in alegerile interne ale USR PLUS”, a spus premierul.

Citu a afirmat ca amendamentele la Programul „Anghel Saligny” nu au fost transmise pe cale oficiala, ci prin WhatsApp.

El a mai afirmat ca, daca va exista o sedinta a coalitiei inainte de sedinta de Guvern, se va discuta si la aceasta reuniune.

Mai mult despre: ,

Comentarii: