Citu o salveaza pe Adina Florea. Anunta ca desfiintarea Sectiei Speciale nu mai este o prioritate: „Tine de anul 2024, nu de perioada prin care trecem acum”

politica

Mai multe publicatii si agentii de presa au redat, vineri, ce le-a spus Florin Citu liberalilor intruniti in sedinta Biroului Executiv National pentru a discuta despre propunerile avansate de premierul desemnat Dacian Ciolos.

Conform G4 Media si News.ro, Citu a declarat in sedinta ca desfiintarea Sectiei Speciale nu este o prioritate, acest suboiect tinand mai degraba de agenda anului 2024.

„Sa va spun ce am discutat miercuri. Ni s-a propus sustinerea Guvernului Ciolos. Ei nu trec peste conditia lor ca premierul sa nu fie presedintele PNL si ne-am blocat. Noi trebuie sa trecem peste tot, dar ei nu vor nimic.

Apoi m-a surprins neplacut ca nu stie care sunt prioritatile Romaniei. El a venit cu urgente ca alegeri in 2 tururi, desfiintarea SIIJ… Noi vorbim de pandemie, preturi si prioritatea pentru Ciolos au fost astea doua lucruri care tin de 2024, nu de perioada prin care trecem acum. Mi-am dat seama ca nu a constientizat importanta mandatului de la presedintele Romaniei.

Avea si el o pagina din Programul de guvernare pe energie, bugetul de stat si a mai vrut zero taxe care costa bugetul de stat 16 miliarde lei.

Mesajele mele pentru ei au fost: ati reusit sa faceti majoritate cu AUR si PSD, deci aveti putere de convingere, trebuie sa mergeti la ei sa veniti cu solutia. Caderea guvernului implica si sa pui un guvern dupa aceea. Noi trebuie sa uitam ca ei au lasat Romania fara guvern, ca ne-au injurat o luna de zile, ca au votat motiunea PSD si tot noi sa venim cu alta propunere de premier? Am zis ca avem o decizie: presedintele PNL sa fie premier!”, a spus Citu in sedinta.

Presedintele Klaus Iohannis s-a declarat, in urma cu doua luni, nemultumit fata de activitatea fostului ministr al Justitiei, Stelian Ion, despre care a spus ca „nu a gasit calea potrivita” pentru desfiintarea SIIJ.

„Mai sunt multe lucruri care nu functioneaza. Bunaoara, SIIJ nu a fost desfiintata, chit ca toata lumea s-a laudat ca asa va face, dar ministrul Justitiei nu a gasit inca calea potrivita, legile justitiei – nici nu exista un proiect acceptat in coalitie si sunt eu nemultumit de aceste lucruri si sunt si alte si alte reforme care au fost promise si deocamdata auzim ca se intalnesc si se discuta. Mai este mult de lucru, dar aceasta formula eu sunt convins ca poate sa functioneze”, a spus Iohannis.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: