politica

Citu, razboi cu PSD pe PNRR: „Este o linie rosie, PNRR nu poate fi renegociat. In programul de guvernare nu exista nicio renegociere. Suntem gardienii acestor reforme din PNRR”

Presedintele PNL, Florin Citu, a anuntat, joi seara, ca „PNRR reprezinta o linie rosie” si ca liberalii nu vor accepta renegocierea la Bruxelles a programului. „Sunt 64 de reforme pentru care primim finantare. Sa dam cu piciorul doar pentru ca nu a fost negociat de cine nu trebuia?”, a intrebat retoric Citu.

„PNRR este o linie rosie. Acolo sunt nevoile romanilor, nu a fost negociat pentru mine sau pentru PNL. Sistemul de pensii nu este sustenabil, nu poate spune cineva ca nu e nevoie de o reforma a sistemului de pensii, a sistemului de salarizare publica, de reforma in administratia publica, ca nu exista un sistem digitalizat, sa nu mai pierzi timp la cozi.

Sunt 64 de reforme pentru care primim finantare. Sa dam cu piciorul doar pentru ca nu a fost negociat de cine trebuia?

In programul de guvernare nu exista nicio renegociere. Peste doi ani, Comisia Europeana iti permite sa renegociezi parcursul PNRR, dar numai pentru a eficientiza implementarea, nu pentru a veni cu o noua viziune”, a declarat Citu la Digi24.

„Suntem gardienii acestor reforme din PNRR”, a subliniat Citu.

Liderii PSD au anuntat insistent, in ultima perioada, ca doresc sa mearga la Bruxelles pentru a renegocia PNRR-ul. „Mai mult ca sigur, daca se va constitui aceasta coalitie de guvernare vom merge la Bruxelles sa discutam punctual. Europarlamentari PSD si PNL discuta deja la Bruxelles optimizarea PNRR”, sustinea Ciolacu in urma cu doua saptamani.

Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Un nou conflict armat in sfera de influenta a Rusiei. Schimb de focuri intre trupele din Kargazstan si Tadjikistan

Unitati ale politiilor de frontiera ale Kargazstanului si Tadjikistanului erau angajate joi seara in lupte…

9 ore ago

Bode s-a trezit ca pensiile militare nu sunt pensii speciale: „Nu sunt de acord cu afirmatia: pensiile militare, pensiile de serviciu sunt pensii speciale”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, afirma ca cei care confunda pensiile militare cu pensiile speciale…

4 ore ago

Erdogan, joc dublu. L-a invitat pe Putin in Turcia, tara NATO. Kremlin: „Presedintele Putin a acceptat cu recunostinta aceasta invitatie”

Presedintele rus Vladimir Putin a acceptat invitatia omologului sau turc Recep Tayyip Erdogan de a…

13 ore ago

Citu atrage atentia ca PSD-istul Caciu de la Finante s-a dat de gol. PSD-istii iau in calcul un imprumut de la FMI: „Deja s-a discutat in ministerul respectiv”

Presedintele PNL, Florin Citu, a sustinut, joi, ca atunci cand un ministru mentioneaza Fondul Monetar…

13 ore ago

Kremlinul e furios: „Raspunsurile SUA si NATO nu tin cont de preocuparile Rusiei privind garantiile de securitate”

Statele Unite si NATO nu par sa fi tinut cont de preocuparile Rusiei privind garantiile…

15 ore ago