Citu, reactie privind scandalul din Sectorul 1: „Sunt contracte in vigoare. Trebuie respectate contractele si de o parte, si de alta”

politica

Premierul Florin Citu a cerut, miercuri, partilor implicate in conflictul din Sectorul 1 privind salubrizarea „sa respecte contractele”.

„Cetatenii Bucurestiului nu trebuie sa sufere de pe urma unei dispute”, a sustinut Citu. Premierul a mentionat ca a avut, miercuri, o discutie cu prefectul Bucurestiului si ca este important ca angajamentele sa fie respectate atat de catre operatorul de salubritate, cat si de catre primarie.

„Pana la o decizie in instanta, si prestatorul de servicii, si primaria, toata lumea, trebuie sa respecte angajamentele si dupa aceea vedem deciziile in instanta. Am avut o discutie si cu prefectul astazi. Lucrurile sunt putin complicate, nu stiu daca interventia mea este salutara, dar este important sa se respecte contractele, si la prestator, si la primarie. Sunt contracte semnate, sunt contracte in vigoare. Pana la decizia instantei, si de-o parte, si de alta, trebuie respectate contractele”, a declarat premierul, la finalul sedintei Guvernului de miercuri.

El  a menionat ca ce se intampla in Sectorul 1 „nu este in regula” si ca spera ca reprezentantii Garzii de Mediu sa isi faca datoria si in cazul in care gaseste vinovati, sa-i amendeze.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a cerut Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC) ridicarea licentei de functionare a Companiei Romprest Service SA.

„Operatorul de salubritate lucreaza pentru statul roman si nu invers. Ce se intampla acum e un santaj, un santaj total inacceptabil pe care statul roman nu trebuie sa il accepte. Pe strazile Sectorului 1, muncitorii operatorului de salubritate presteaza servicii scumpe, dar cand e vorba de serviciul public, de ridicare de gunoi, ei nu presteaza, desi acest serviciu este obligatoriu prin lege, prin regulamentul de salubritate, prin contract,” a afirmat primarul Clotilde Armand, intr-o declaratie de presa.

Ea a prezentat un caz care a avut loc pe raza Sectorului 1, in care angajatii Romprest, sub pretextul spalarii carosabilului, dadeau cu jet de apa peste gunoaie, fara sa le ridice.

„Acest santaj nu mai poate continua. Am facut solicitare la ANRSC pentru a analiza ridicarea licentei acestui operator santajist,” a precizat Clotilde Armand.

Una dintre solutiile propuse de edil pentru iesirea din criza este ca autoritatea locala sa plateasca direct sortatorii de deseuri, nu prin intermediul companiei Romprest. La sfarsitul lunii mai, Primaria Sectorului 1 a achitat suma de 9 milioane de lei catre Romprest, cu mentiunea clara ca suma de 4 milioane de lei sa fie virata catre sortatori.

Primarul Clotilde Armand solicita in continuare Institutiei Prefectului Capitalei declararea starii de alerta. „Asta mi-ar permite sa-i platesc direct pe sortatori si sa identific o situatie de rezerva – o alta companie care sa faca curatenie atunci cand vedem ca operatorul nu respecta contractul,” a conchis primarul Sectorului 1.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: