Citu recunoaste, ia in calcul sa accepte sustinerea PSD pentru un guvern minoritar. PSD l-a ajutat in Parlament cu blocarea motiunii de cenzura

politica

Premierul Florin Citu a declarat, marti, intr-o conferinta de presa ca nu exclude ca PSD sa sustina din Parlament guvernul pe care il conduce.

Citu a fost intrebat daca va negocia cu PSD pentru sustinerea unui guvern minoritar format din PNL si UDMR.

„Sa ajungem acolo. Eu cred in continuare ca avem maturitatea sa mentinem o coalitie de dreapta in Romaniaā€¯, a raspuns premierul.

Presedintele Klaus Iohannis va avea, marti, la ora 16,00, o intalnire cu vicepremierul demisionar Dan Barna, copresedinte al USR PLUS.

Cea de a patra sedinta a Birourilor Permanente ale Camerelor pe tema motiunii de cenzura a fost suspendata marti din lipsa de cvorum, dupa ce reprezentantii PSD au boicotat din nou sedinta. Ludovic Orban a anuntat insa ca va declansa procedura, in calitate presedinte al Camerei Deputatilor.

La sedinta au fost prezenti doar noua parlamentari. Au lipsit reprezentantii PSD, iar de la PNL a fost prezent doar presedintele Camerei Deputatilor Ludovic Orban.

Este a patra oara cand sedinta in care Parlamentul ar fi trebuit sa ia act de motiunea USR PLUS-AUR si sa decida calendarul dezbaterii acesteia se suspenda din lipsa de cvorum. Precedentele au fost convocate vineri la ora 23.00, sambata la ora 11.00 si luni la ora 12.00.

Ludovic Orban a anuntat insa ca va debloca situatia si ca va declansa procedurile necesare.

Mai mult despre: ,

Comentarii: