Citu, scurt si la obiect despre liderii PSD: „De ce pun prostii intrebari cand oricum nu inteleg raspunsurile?”

politica

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a reactionat dur dupa ce PSD s-a intrebat retoric „De ce ascunde PNL bugetul pe anul 2021?”.

„De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere! La intrebarea ‘de ce nu prezinta PNL bugetul pe 2021’ nu se poate raspunde decat cu o alta intrebare: de ce pun prostii intrebari cand oricum nu inteleg raspunsurile?”, a reactionat Citu pe Fcaebook.

PSD a sustinut vineri ca guvernul Orban ascunde bugetul pentru anul 2021 pentru ca Executivul PNL urmeaza sa redeschida discutiile cu Fondul Monetar International (FMI) si apoi sa majoreze TVA, sa taie salarii si sa fac concedieri pentru a acoperi gaurile din buget cauzate de masurile haotice pe care le-a luat anul acesta.

„De ce ascunde PNL bugetul pe anul 2021? Pentru ca urmeaza redeschiderea discutiilor cu FMI, iar Guvernul Orban urmeaza sa majoreze TVA, sa taie – asa cum au mai facut! – salarii si sa concedieze masiv pentru a acoperi gaurile din buget produse prin masurile haotice din acest an”, arata o postare facuta vineri pe pagina de Facebook a PSD.

Sursa citata precizeaza ca daca ar prezenta public bugetul pentru anul viitor, atunci s-ar vedea masurile de austeritate pe care Cabinetul Orban urmeaza sa le ia.

„Daca l-ar prezenta public, bugetul ar demasca toate masurile de austeritate pregatite pentru anul urmator. Insa PNL nu isi permite aflarea adevarului inainte de alegeri!”, a conchis sursa mentionata.

Pe 16 octombrie, premierul Ludovic Orban i-a asigurat pe reprezentantii Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei ca Executivul va mentine cota unica de impozitare si nu are in vedere majorarea taxelor sau introducerea altora noi, potrivit unui comunicat de presa al Guvernului.

„O alta tema discutata a vizat regimul fiscal. Premierul Ludovic Orban a subliniat pozitia clara a Guvernului de a mentine cota unica de impozitare si faptul ca nu are in vedere majorari de taxe si nici introducerea de taxe noi. Totodata, discutiile au vizat continuarea masurilor Guvernului pentru pastrarea locurilor de munca, respectiv acordarea de zile libere pentru parintii copiilor ale caror cursuri sunt suspendate din cauza epidemiei, prelungirea aplicarii programului flexibil de lucru pentru o perioada de sase luni si acordarea stimulentelor pentru mentinerea locurilor de munca. Prim-ministrul Ludovic Orban a subliniat inca o data deschiderea spre dialog a Guvernului si atitudinea pro-business pentru gasirea de solutii rapide si eficiente de sustinere a economiei si a angajatilor”, conform unui comunicat de presa al Executivului.

Mai mult despre:

Comentarii: