Citu se rascoala impotriva Guvernului PNL-PSD. Investitiile primesc mai putini bani decat a promis PSD-istul Caciu de la Finante

politica

Presedintele PNL, Florin Citu, a avut duminica o reactie critica fata de guvernul care este condus chiar de catre un reprezentant al PNL, Nicolae Ciuca. Citu se declara nemultumit ca in proiectul de buget, cheltuielile pentru investitii nu reprezinta 7% din PIB, asa cum a promis ministrul Finantelor, Adrian Caciu (PSD).

„6,74% este mai mic decat 7. Ceea ce era de demonstrat”, a postat nervos Citu pe Instagram.

In anul 2022 cheltuielile destinate investitiilor insumeaza aproximativ 88,4 miliarde lei, reprezentand 6,7% in PIB, iar in anul 2025 acestea ajung la aproximativ 136,2 miliarde lei, o crestere in valoare absoluta fata de anul 2022, dar si ca procent in PIB cu un varf in anul 2025 de peste 8% din PIB, iar in anul 2024 acestea vor reprezenta 4,81% din PIB, o crestere de 6,1 miliarde de lei fata de anul 2021, cu un varf situat in anii 2020-2022, se arata in proiectul de buget.

Ministrul Finantelor, Adrian Caciu, a sustinut in urma cu doar doua zile ca proiectul legii bugetului pe 2022 este construit pe investitii de 7% din PIB.

„Luni vom prezenta proiectul legii bugetului asa cum a fost aprobat de Guvern. Va rog sa-mi permiteti sa nu comentez in acest moment sume sau limite. Pot sa va spun ca este construit pe investitii de 7% din PIB. Pot sa va spun ca discutiile s-au inchis cu ministerele. Pot sa va spun ca, la fel ca la orice buget, nu exista neaparat zambet si nici satisfactie, dar exista foarte multa provocare in fata pentru toti ministrii”, a spus Caciu.

Intrebat daca proiectul adoptat in Parlament va fi cel care iese din Guvern sau vor fi acceptate amendamente, ministrul Finantelor a raspuns ca, atata timp cat se gasesc surse de finantare si nu se iese din nivelul de deficit asumat prin legea plafoanelor, „evident Parlamentul este suveran”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: