politica

Citu si-a luat consultant de la Antena 3: „Daca prefectii USR raman, inseamna ca aduc la guvernare AUR si PSD”

Premierul Florin Citu a anuntat, miercuri, ca nu a luat o decizie cu privire la demiterea prefectilor si secretarilor de stat numiti de USR PLUS, insa afirma ca, daca partidul respectiv nu mai este la guvernare, ar fi normal sa plece tot aparatul. Citu face referire la alianta USR PLUS-PSD-AUR si la faptul ca nu doreste sa guverneze cu AUR si PSD. O astfel de distorsionare a logicii si adevarului este specifica aparatului de propaganda al PSD, Antena 3 si RTV.

Premierul Florin Citu a fost intrebat, miercuri, la Antena 3, daca va demite prefectii si secretarii de stat ai USR PLUS si a raspuns: ”Cand iau o decizie va anunt. Mi s-ar parea normal ca, totusi, daca nu esti la guvernare sa plece tot aparatul”.

Premierul a precizat ca are o ”teama onesta”.

”Va spun teama mea, o teama onesta: Daca raman, dar nu am luat o decizie, ar insemna sa aduc la guvernare AUR si PSD pentru ca astazi aceasta este coalitia – AUR, PSD si USR. Cei care sunt astazi numiti de USR pot reprezenta interesele AUR si PSD. Eu nu vreau sa am guvernare cu AUR si PSD si atunci mai bine ii inlatur ca sa nu existe niciun fel d discutie. Inca nu este luata o decizie”, a adaugat premierul, citat de news.ro.

Este primul interviu pe care Citu il acorda postului Antena 3.

USR PLUS si-a retras ministrii din Guvern, dar detine in continuare functii de prefect, secretari generali si presedintele Senatului.

Liderul USR PLUS, Dan Barna, a explicat de ce nu au demisionat si secretarii de stat si prefectii odata cu ministrii.

“Secretarii de stat si prefectii nu sunt votati de Parlament. Este dreptul si atributul premierului sa decida cum isi structureaza cabinetul. Ministrii, cei care au fost votati de Parlament si care constituie structura politica a cabinetului, si-au inaintat demisiile tocmai pentru ca am spus ca vom mergem pana la capat si am facut acest lucru”, a explicat Dan Barna.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: florin citu

Recent Posts

Donald Trump planuieste cea mai mare deportare in masa din istoria Americii: 20 de milioane de oameni ar putea fi alungati din tara

Echipa de campanie a lui Donald Trump care lucreaza pentru a transforma politica de imigratie…

20 de secunde ago

Romanii pot raporta deepfake-urile si manipularile online la Ministerul Digitalizarii. Ministrul le multumeste „partenerilor Google, Meta si TikTok”

Romanii pot reclama dezinformarile si deepfake-urile, realizate cu ajutorul Inteligentei Artificiale (IA) de pe platformele…

2 minute ago

Bataie ca-n filme in parlamentul din Taiwan. Un deputat din opozitie a furat un proiect de lege care urma sa fie votat si a fugit cu el – VIDEO

Legislatorii puterii si ai opozitiei din Taiwan s-au implicat vineri in incaierari fizice si atacuri…

16 minute ago

Regimul nord-coreean confirma ca a lansat o racheta balistica si promite sporirea fortei nucleare a tarii

Coreea de Nord a confirmat sambata ca a testat o racheta balistica tactica, a transmis…

30 de minute ago

Cum va fi vremea in weekend. De duminica se incalzeste, dar vom avea si averse de ploaie si furtuni

Dupa valul de ploi si frig, vremea se schimba la sfarsitul saptamanii. Directorul Administratiei Nationale…

53 de minute ago