Citu spune ce trebuie sa faca noul ministru al Sanatatii daca vrea sa scape de securistul lui Dragnea

politica

Premierul Florin Citu a fost intrebat miercuri, dupa sedinta de guvern, daca a vorbit cu cea care va fi noul ministru al Sanatatii, Ioana Mihaila, si de planurile sale odata ce va fi instalata in functie. Intrebarea a venit mai ales in contextul in care fostul ministru Vlad Voiculescu a vorbit despre ”securistul lui Dragnea” de la minister, pe care a incercat fara succes sa-l dea afara.

Amintim ca Voiculescu a acuzat ca i-a trimis sapte solicitari lui Florin Citu sa il mute pe acela, dar nu a primit niciun raspuns. Persoana la care Voiculescu face referire e Danut Cristian Popa, care este secretar general adjunct al Ministerului.

Datele CNSAS arata ca Popa a fost recrutat de vechea Securitate in 1982 pentru supravegherea operativa a unui cetatean strain, coleg de facultate. Numele sau conspirativ era „Pana”. Totodata, el nu a avut experienta deloc in domeniul sanatatii. El a fost el secretar general adjunct al Ministerului Tineretului si Sportului, sef de cabinet al presedintelui CS Dinamo Bucuresti si secretar general al Federatiei Romane de Tir Sportiv.

Revenind la declaratia de astazi a premierului, Citu a explicat de ce nu a raspuns solicitarilor lui Voiculescu.

”Am cerut si eu o situatie a domnului respectiv, o evaluare. Domnia sa a fost numit in martie 2016 si a ramas acolo de atunci. Nu am primit o explicatie de ce a ramas de atunci in minister.

Nu rezolva problema, daca are astfel de probleme, sa-l aduci de la MS la Guvern. Problema este o reorganizare a MS si poate sa dispara acel post. Reorganizarea ministerelor prin reducerea numarului de directori generali inseamna economii la buget, pot sa dispara posturi…”, a explicat Citu.

Premierul a criticat si faptul ca fostul ministru nu a explicat de ce nu l-a dat afara pe Popa in 2016, cand a condus institutia in Guvernul Ciolos.

” (Vlad Voiculescu, n.red.) nu a venit cu niciun document langa (solicitarea de transfer, n.red.) ca sa spuna de ce, apoi nici de ce a ramas in 2016. Nu putem sa ne jucam cu vietile oamenilor. Problema o rezolva, daca era o problema reala, prin restructurarea postului”, a insistat Florin Citu.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: