politica

Citu sustine ca ar fi un „iresponsabil” daca demisioneaza: „Eu niciodata nu ii voi lasa pe romani fara Guvern in acest moment”

Premierul Florin Citu a afirmat, miercuri, intrebat cu cine va negocia in Parlament in vederea sustinerii Guvernului pe care il conduce, ca nu poate dezvalui strategia sa de razboi, insa va face tot ce este posibil ca „romanii sa aiba in continuare in Executiv cu puteri depline”. El a adaugat ca o demisie a sa din functia de prim-ministru ar fi „un gest iresponsabil” si nu ar stinge conflictul politic.

„Dumneavoastra ma intrebati care e strategia mea de a castiga un razboi. Nu pot sa va dezvalui strategia, dar va spun ca vom face tot ce putem in continuare sa avem un Guvern cu puteri depline. Eu sper pana vineri sa aprobam OUG, vineri va fi urmatoarea sedinta de Guvern, prin care acordam o compensare a facturii la energie si gaze.

Din punctul nostru de vedere e iresponsabil ce se intampla astazi in Parlament. Cei care vor sa dea astazi Guvernul jos arunca tara in haos. Eu cred ca exista si parlamentari responsabili in Parlament si cu aceia vom discuta care pun mai presus interesul romanilor in fata celui personal sau cel de partid”, a explicat Florin Citu, intrebat la finalul sedintei de miercuri a Executivului cu cine va negocia in Parlament in vederea sustinerii Guvernului.

Chestionat daca o demisie a sa din functie ar stinge conflictul politic, Citu a raspuns: „Nu, ar fi un gest iresponsabil. Nu ar stinge niciun conflict. Ar insemna sa lasam Romania fara Guvern. Eu niciodata nu ii voi lasa pe romani fara Guvern in acest moment. Daca alti vor acest lucru vor merge in Parlament USR PLUS cu PSD si AUR si vor da jos Guvernul si vom merge la negocieri”.

Intrebat mai departe daca ia in calcul sa demisioneze luni, inaintea votului de marti in plenul reunit al Parlamentului pe motiunea de cenzura a PSD, premierul a replicata: „Dumneavoastra iar vorbiti de strategie si va dati seama ca strategiile nu le vom divulga inainte. Ne vom uita la toate optiunile”.

Motiunea de cenzura a PSD va fi citita in plenul reunit de joi si votata in cel de martea viitoare. USR PLUS a anuntat ca va sustine motiunea, la fel si AUR.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: florin citu

Recent Posts

Dupa tentativa de asasinare a premierului slovac Fico, si omologul sau polonez, Donald Tusk, a primit amenintari cu moartea

Premierul polonez Donald Tusk a scris joi pe X ca a primit amenintari cu moartea…

7 minute ago

SUA nu accepta ca presedintele Xi Jinping sa-si consolideze legaturile atat cu Occidentul, cat si cu Rusia: „China nu poate avea si untul, si banii pentru unt”

Washingtonul nu este de acord ca presedintele chinez Xi Jinping sa "joace pe doua terenuri",…

22 de minute ago

Israelul confirma ca doi dintre muncitorii thailandezi luati ostatici de Hamas pe 7 octombrie au fost ucisi

Armata israeliana a anuntat joi ca doi thailandezi, muncitori agricoli dintr-un kibbutz atacat de Hamas…

37 de minute ago

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

8 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

13 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

13 ore ago