Citu sustine ca deputatii PNL au votat de capul lor in favoarea pensiilor speciale pentru primari. Presedintele PNL afirma ca nu si-a dat acordul

politica

Presedintele PNL, Florin Citu, a sustinut sambata ca parlamentarii PNL care au votat impotriva proiectului de eliminare a pensiilor speciale pentru primari si presedinti de Consilii Judetene nu au avut acordul sau.

„As vrea sa fim foarte pragmatici. In fosta coalitia aveam un grup de lucru care trebuia sa gaseasca solutii exact pentru sistemul de pensii. Vrem sa trecem toate pensiile pe contributivitate.

Nu are sens sa avem in Parlamentul Romaniei, si asta i-am rugat pe parlamentarii PNL, tot felul de proiecte care merg impotriva a ceea ce am agreat sa facem in programul de guvernare. Exista o reforma a sistemului de pensii, acolo vom lua masuri pentru toate tipurile de pensii. Si aceste pensii vor fi incluse acolo. Nu are sens sa luam decizii in Parlamentul care merg impotriva a ceea ce vom face in viitor”, a declarat Citu.

Liderul deputatilor USR, Ionut Mosteanu, a anuntat joi ca PNL si PSD au votat cot la cot in Comisia Juridica impotriva proiectului de eliminare a pensiilor speciale pentru primari si presedinti de Consilii Judetene.

„Prin responsabilitate, PNL pare ca a inteles responsabilitate in fata baronilor. In Comisia Juridica, PNL si PSD au votat astazi impotriva proiectului USR de eliminare a pensiilor speciale pentru primari si presedinti de Consilii Judetene.

Un vot care vine in conditiile unei inflatii de 6.3%, cea mai mare de la intrarea Romaniei in UE. Un vot in total dispret fata de nevoile reale ale romanilor.

Nu baronii trebuie multumiti astazi. Astept de la PNL sa revina in Romania reala. Sa vina la masa negocierilor pentru votarea Guvernului Ciolos, sa opreasca criza politica declansata de Florin Citu, sa dam Romaniei un Guvern stabil si sa renunte la voturile alaturi de PSD pentru noi privilegii”, a transmis Ionut Mosteanu.

Proiectul a primit, de asemenea, aviz negativ si in Comisia pentru Drepturile Omului si in cea de Administratie Publica, tot in urma unui vot comun PNL-PSD-UDMR.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anuntat in luna septembrie, sustinut fiind si de PNL, ca pensiile speciale ale primarilor „nu ar trebui eliminate”.

„Din punctul meu de vedere, nu trebuie eliminate, avem acest grup de lucru si trebuie discutat de la inceput. Trebuie sa discutam daca primarii, fiind in serviciul public, avand restrictii, incompatibilitati, cand ies la pensie, primesc sau nu primesc, in functie de perioada petrecuta in serviciul public, ceva in plus. Asta este discutia, nu sa eliminam, sa eliminam. La magistrati la fel, la militari la fel, la parlamentari la fel. Din punctul meu de vedere, ori facem o discutie serioasa cap-coada. ori, daca cineva vrea sa se umble cu populisme, cu demagogie, nu am nimic impotriva, dar eu nu o sa fiu partener pe niciun subiect”, a declarat Kelemen Hunor.

In opinia lui, ar trebui sa existe o predictibilitate pentru un om care intra in serviciul public.

„Trebuie sa discutam daca exista categorii socio-profesionale care se afla in serviciul public. In serviciul public ai niste incompatibilitati, niste restrictii, nu poti sa faci anumite chestii, pentru care statul spune ca iti da niste puncte in plus la pensie. Acest lucru trebuie discutat. Asta ar fi discutia utila, corecta, sa vedem daca intr-adevar statul considera ca pentru cei care se afla in serviciul public trebuie sa faca astfel.

Daca ajunge la concluzia ca nu, nu e nicio problema, eu accept o astfel de concluzie. Dar niciodata nu am discutat, am facut lucruri care probabil nu au fost gandite foarte logic, dupa care am desfiintat, dupa care am reinfiintat, dupa care am reinfiintat si tot asa.

Deci, o predictibilitate ar trebui pentru un om care intra in serviciul public. Si pentru un om care este in privat, si pentru un om care este in sistem academic, pentru fiecare. Din punctul meu de vedere, asta e discutia logica, rationala. Deci, urmeaza sa discutam, va veni grupul de lucru cu o propunere, o propunere trebuie sa fie agreata in coalitie”, a incheiat Kelemen Hunor.

Mai mult despre: ,

Comentarii: