politica

Citu sustine ca PNL este „mai puternic” dupa ce a pierdut total in fata PSD: „Negocierea a fost condusa de urmatorul premier”

Presedintele PNL, Florin Citu, a declarat, marti, ca a facut tot ceea ce a depins de el pentru a debloca negocierile cu PSD, adaugand ca partidul va iesi mai puternic dupa aceste discutii, dar si-a exprimat regretul ca liberalii nu au reusit sa obtina Finantele, un portofoliu „esential” pentru premier.

El a fost intrebat de ziaristi, la Palatul Parlamentului, daca PNL a iesit mai slabit din negocierile cu PSD.

„Nu, va iesi mai puternic. Asta a fost decizia partidului, am mers in partid cu cele doua variante. De fiecare data, daca a fost nevoie si sa ma dau la o parte, m-am dat la o parte, chiar am predat sefia negocierilor domnului premier Nicolae Ciuca, toate aceste lucruri le-am facut pentru a debloca situatia. Pana la urma, a fost decizia partidului, negocierea a fost condusa de urmatorul premier.

Mie imi pare rau ca nu avem Finantele. Eu cred ca un premier fara Finante va fi o problema, dar, pana la urma, acesta a fost rezultatul negocierii. Am supus rezultatul negocierii unui vot in PNL, a trecut, mergem mai departe. Eu zic ca, dupa ce se asaza lucrurile, va trebui sa tragem linie si apoi sa vedem cum mergem mai departe”, a explicat Citu.

Florin Citu a adaugat ca este interesat sa se intoarca in PNL acei membri care nu au atacat partidul si sustin principiile liberale.

„Vom discuta cu fiecare in parte si vom vedea daca putem sa gasim elemente prin care sa ii aducem inapoi. Pe mine ma intereseaza sa vina inapoi toti acei membri ai PNL. Sunt inca unii membri ai PNL, oameni care nu ataca presedintele partidului, care nu ataca pe presedintele Romaniei, care nu ataca PNL. Sunt unii oameni care au fost si au plecat, poate, dintr-o afinitate sau poate o prietenie mai veche fata de fostul lider, dar, pana la urma, exista astazi in Romania un singur partid de dreapta, un singur partid liberal – PNL, iar toti aceia care vor sa mearga mai departe, sa sustina principiile liberale isi au locul doar in PNL”, a explicat el.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: florin citu

Recent Posts

Un individ inarmat, suspectat ca planuia sa dea foc unei sinagogi din Rouen, impuscat mortal de politistii francezi

Politia franceza a impuscat si ucis un suspect inarmat care parea ca planuia sa dea…

10 minute ago

Statele membre NATO iau in considerare trimiterea de instructori militari in Ucraina

Unele state membre NATO discuta posibilitatea de a trimite instructori sau contractori militari in Ucraina…

2 ore ago

Pentagonul: „Ucraina poate folosi arme din SUA doar pe teritoriul sau. Nu ne-am schimbat pozitia”

Pentagonul anunta ca nu si-a schimbat pozitia in ceea ce priveste utilizarea de catre Ucraina…

22 de minute ago

Marcel Ciolacu se lauda ca a pornit constructia celor trei spitale regionale promise de PSD de 15 ani si da asigurari ca ele vor fi gata in 2028

Premierul Marcel Ciolacu si-a manifestat, vineri, satisfactia fata de inceperea lucrarilor de constructie a celor…

40 de minute ago

Dupa tentativa de asasinare a premierului slovac Fico, si omologul sau polonez, Donald Tusk, a primit amenintari cu moartea

Premierul polonez Donald Tusk a scris joi pe X ca a primit amenintari cu moartea…

3 ore ago

Directorul uneia dintre cele mai temute inchisori din Columbia, asasinat dupa ce fusese amenintat cu moartea de catre detinuti

Directorul inchisorii La Modelo, una dintre principalele unitati penitenciare din Columbia, a fost asasinat joi…

2 ore ago