politica

Citu, tot mai disperat: „Astept USRPLUS sa isi retraga semnaturile de pe motiunea de cenzura, sa putem discuta”

Premierul Florin Citu a cerut USRPLUS, miercuri, sa isi retraga semnaturile de pe motiunea de cenzura si sa se intoarca la masa discutiilor. Pe de alta parte, Citu a sesizat CCR, incercand sa blocheze motiunea.

„Sa te aliezi cu inamicul PNL, sa vrei sa dai jos propriul Guvern si apoi sa zici ca tu vrei sa te intorci, asa nu merge. Se pot retrage semnaturile de pe motiune ale celor de la USRPLUS, iar ulterior putem discuta.

Motivul pentru care am acceptat astazi demisiile e ca am vrut sa-i scot eu din ridicol pe colegii din USR PLUS ca sa nu depuna motiune impotriva guvernului din care fac parte, ca Dragnea.

Exista o cale: pot sa retraga motiunea si atunci ne asezam la masa sa discutam.

Astazi, in Romania, avem o coalitie toxica USR-PSD-AUR, care doresc sa-si impuna un nou premier”, a pretins Citu.

Executivul va sesiza Curtea Constitutionala pentru conflict intre Guvern si Parlament pe tema motiunii de cenzura, a mai anuntat premierul Florin Citu la finalul BPN al PNL.

Presedintii celor doua camere, Ludovic Orban si Anca Dragu, au anuntat oficial, miercuri, convocarea plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului in data de 9 septembrie 2021, ora 16,00, pentru prezentarea motiunii de cenzura.

„Va anunt ca guvernul va sesiza CCR pentru conflict juridic intre Guvern si Parlament, exista dubii si in privinta semnaturilor, daca sunt legale. Sa minti ca ai depus nelegal niste semnaturi este inadmisibil. Decizia Curtii Constitutionale este sigura care poate sa ne spuna. Dupa ce se indeplinesc conditiile de legalitate vom lua o decizie ce vom face. Trebuie sa avem o decizie a CCR, azi este a fost depusa actiunea. Ce ne ne facem daca participam la aceasta mascarada si aflam ca totul a fost ilegal?”, a declarat Citu.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja
Tags: florin citu

Recent Posts

Rusia a descoperit vaste rezerve de petrol si gaze in Antarctica Britanica. Un motiv de conflict major intre Rusia si Occident se iveste la orizont

Rusia a descoperit vaste rezerve de petrol si gaze in Antarctica, in mare parte in…

35 de minute ago

Roberta Metsola ii incurajeaza pe protestatarii din Georgia: „Tbilisi, va auzim! Va vedem! Georgienii de pe strazi viseaza la Europa”

Presedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a transmis marti un mesaj de incurajare catre miile de…

2 ore ago

Tancurile israeliene patrund mai adanc in Rafah, bataliile au reinceput in nord

Tancurile israeliene au patruns, marti, mai adanc in estul Rafah, ajungand in unele cartiere rezidentiale…

O oră ago

A doua invazie a Rusiei este mult mai rea decat cea din februarie 2022. Marturii ale refugiatilor din regiunea Harkov – Video

Noua ofensiva rusa in regiunea ucraineana Harkov a fortat peste 6.000 de persoane sa evacueze…

2 ore ago

Peste 300 de securisti si turnatori au certificate de revolutionar. Lista cu numele acestora

Peste 300 de securisti sau de colaboratori ai Securitatii, declarati definitiv de instante, beneficiaza de…

3 ore ago