Citu vrea sa-i demita si pe Ludovic Orban si Anca Dragu din fruntea Parlamentului: „Le voi cere demisiile, trebuie sa plece daca CCR ne da dreptate”

politica

Premierul Florin Citu a declarat joi ca, daca decizia Curtii Constitutionale va da dreptate Guvernului, va cere demisia presedintelui Camerei Deputatilor si a presedintelui Senatului.

„Ieri am sesizat CCR. Daca decizia CCR ne da noua dreptate, voi cere demisia presedintelui Camerei Deputatilor si presedintelui Senatului”, a declarat, joi, in briefingul de dupa sedinta de Guvern, Florin Citu.

El a sustinut ca, in cazul in care va avea castig de cauza la CCR, cei doi demnitari trebuie sa plece din functii.

„Cred ca am vazut alianta in care era si USR cand a fost decizia pentru Avocatul Poporului, toata lumea a spus atunci asteptam decizia CCR, atunci era si USR si era de acord. (…) Sa aflam decizia si procedura merge mai departe. Nu vad aici nicio problema. Daca CCR ne da noua dreptate presedintele Camerei Deputatilor si Senatului trebuie sa plece”, a afirmat Citu, citat de news.ro.

Intrebat daca va participa la citirea motiunii in plen, el a replicat: „Nu girez astfel de acte in Parlamentul Romaniei, abuzuri ale celor doi presedinti”.

Birourile Permanente reunite au decis ca motiunea de cenzura USR PLUS – AUR va fi citita joi, la ora 16:00, in plenul Parlamentului. De asemenea, la propunerea UDMR, votul asupra motiunii se va da dupa ce Curtea Constitutionala se pronunta asupra sesizarii Executivului cu privire la existenta unui conflct juridic Guvern – Parlament privind motiunea.

Executivul a solicitat Curtii Constitutionale sa constate existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Parlamentul Romaniei, pe de o parte, si Guvernul Romaniei, pe de alta parte, nascut din incalcarea dispozitiilor constitutionale cu privire la modul in care a fost initiata si depusa motiunea de cenzura USR PLUS – AUR, respectiv din incalcarea dispozitiilor constitutionale cu privire la modul in care motiunea de cenzura initiata si depusa contrar Constitutiei a fost comunicata ulterior Guvernului. In documentul semnat de premier, Ludovic Orban este acuzat ca a incalcat prevederile constitutionale pentru ca nu a comunicat Guvernului motiunea in ziua in care a fost depusa si pentru ca ulterior a comunicat o motiune ”initiata si depusa cu nerespectarea conditiilor constitutionale privind numarul minim de semnaturi valide”. Documentul face referire la ”comportamentul neconstitutional si neloial al Parlamentului prin Presedintele Camerei Deputatilor”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: