Ciuca anunta ca nu primeste PSD-isti in guvern: „Guvern minoritar, acesta este mandatul partidului”

politica

Premierul desemnat Nicolae Ciuca a declarat, luni, inaintea intalnirii cu liderul USR Dacian Ciolos, ca mandatul de la PNL este cautarea solutiilor pentru sustinerea unui guvern minoritar si va avea discutii cu toate partidele care doresc sa inteleaga ca trebuie sa gasite solutii pentru situatia de criza. USR a anuntat ca nu are ce sa negocieze cu Ciuca, in timp ce PSD a lasat de inteles ca il sustine numai daca primeste posturi in guvern.

UPDATE Ciuca, dupa discutiile cu liderii USR: „Un raspuns cat se poate de transant. USR nu sustine un Guvern minoritar, exista o singura solutie, refacerea coalitiei. Neavand un mandat in acest sens, nu am putut da un raspuns. Voi merge la partid si vom lua decizia. Am terminat acum negocierile cu USR, in functie de ce se va decide in partid, vom vedea daca mai continuam. Situatia e foarte dificila. Discutiile au plecat de la recunoasterea situatiei grave prin care trece tara. Am solicitat ca fiecare dintre noi sa luam decizia corecta pentru tara”.

„Suntem in Parlamentul Romaniei, aici sper sa avem dialog si sa cautam solutii. Este foarte usor de a spune ‘nu facem’, nu cred ca ne gasim in situatia sa spunem ‘nu facem’. (…) Eu am venit sa avem un dialog si sa cautam solutii”, a afirmat Ciuca, la Parlament, inaintea intalnirii cu reprezentantii USR.

El a mai spus ca va avea discutii cu toti cei dispusi.

„Vom avea discutie cu toti cei care sunt dispusi sa avem aceasta discutie si sa inteleaga faptul ca noi trebuie sa gasim solutii pentru situatia de criza.(…) Mandatul la nivelul partidului este acesta: sa cautam sustinere pentru un guvern minoritar”, a adaugat Ciuca.

Acesta a precizat ca a finalizat programul de guvernare.

„Am discutat cu domnul Marcel Ciolacu la telefon. A ramas sa finalizam programul de guvernare, sa analizam cele 10 masuri prioritare ale dumnealor. Am finalizat programul, finalizam masurile, finalizam intalnirea de astazi cu domnul Dacian Ciolos si, ulterior, vom relua discutiile. Suntem dispusi sa discutam, sa avem dialog – unde, cum si cand urmeaza sa stabilim”, a adaugat premierul desemnat, chestionat fiind daca ar fi dispus sa faca un guvern alaturi de PSD.

Intrebat daca s-a intalnit cu liderii PSD, Ciuca a raspuns: „Nu, am fost la Guvern ieri toata ziua”.

Citeste si: Ciolacu cere ca PSD sa fie primit la guvernare: „Romania are nevoie de un guvern stabil”. S-a rastit la Florin Citu cand i s-a spus ca acesta nu vrea PSD la guvernare

Mai mult despre:

Comentarii: