Ciuca, avertisment dur la adresa ministrilor in legatura cu PNRR: „In acest trimestru inchidem jaloanele la jumatatea lunii septembrie. In ultimele doua sedinte de guvern nu vom aproba, eu nu voi aproba niciun fel de jalon sau tinta”

politica

Prim-ministrul Nicolae Ciuca le-a cerut ministrilor sa mentina in continuare in lista de prioritati tintele si jaloanele din PNRR pe care Romania le are de indeplinit in perioada imediat urmatoare. El i-a avertizat pe ministri ca daca termenul – limita va fi depasit, el nu va aproba ulterior nici un act necesar.

„Sa aveti in vedere ca in perioada imediat urmatoare sa nu pierdem din lista de prioritati tintele si jaloanele din PNRR. Mai avem o luna, pentru ca, asa cum am spus la finele lunii iunie, in acest trimestru inchidem jaloanele la jumatatea lunii septembrie. In ultimele doua sedinte de guvern nu vom aproba, eu nu voi aproba niciun fel de jalon sau tinta. Ca atare, va rog sa retineti acest aspect”, a declarat, joi, Nicolae Ciuca.

De asemenea, el le-a transmis ministrilor ca trebuie sa continue sa lucreze la implementarea primelor elemente din foaia de parcurs pentru Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE).

„Stim cu totii ca in luna septembrie urmeaza sa primim vizita unei delegatii de la nivelul conducerii OCDE si, totodata, noi trebuie sa livram memorandumul prin care ne angajam in implementarea tuturor masurilor prevazute in foaia de parcurs. Sunt activitati care angajeaza un efort sustinut la nivelul fiecarui minister, la nivelul fiecarei institutii guvernamentale. Ca atare, fiecare ministru rog sa asigure ca planificarea acestor activitati sa fie una cat se poate de coerenta si coordonata cu celelalte ministere, pentru ca aici nu discutam de responsabilitati si actiuni unilaterale, ci exista un ansamblu de masuri si responsabilitati coordonate pentru fiecare proiect in parte”, a subliniat Ciuca.

Mai mult despre:

Comentarii: