politica

Ciuca, despre rocada cu Ciolacu: „Nu o sa-mi dau demisia, voi preda mandatul presedintelui Romaniei”

Premierul Nicolae Ciuca a declarat, joi, la Chisinau, ca rocada premierilor urmeaza sa se petreaca asa cum a sustinut de fiecare data, conform protocolului semnat la constituirea coalitiei si a precizat ca nu o sa isi dea demisia, pentru ca a primit un mandat si astfel va preda un mandat presedintelui Romaniei.

”Rocada urmeaza sa se petreaca asa cum am sustinut de fiecare data, conform protocolului semnat in momentul constituirii coalitiei si as nuanta un pic, in sensul in care nu o sa imi dau demisia, pentru ca am primit un mandat, am sa predau un mandat. Am primit mandatul de la preseidntele Romaniei, atunci cand va veni timpul, voi preda mandatul presedintelui Romaniei”, a spus el, intrebat cand ar putea avea loc rotativa guvernamentala, informeaza news.ro.

Ciuca a facut referiri si la transa 2 din PNRR.

Premierul a aratat ca ”chestiunile legate de cererea de plata, asa cum a prezentat si ieri in sedinta de Guvern (..) au fost o serie de elemente care au trebuit reglate si au avut suficient spatiu pentru a regla aceste chestiuni legate de legea decarbonarii, de legea avertizorilor si celelalte elemente de clarificare tehnica din partea Comisie”.

”Este important sa clarificam pentru ca este vorba de foarte multi bani, miliarde de euro si in felul acesta, am stabilit ieri in sedinta de Guvern ca pana la sfarsitul acestei saptamani, toate elementele legate de cererea de plata numarul doi vor fi inchise si asteptam doar aprobarea de la nivelul Comisie”, a mai spus Ciuca, precizand ca cererea de plata numarul 3 este in lucru.

”Nu suntem in intarziere, la nivelul UE sunt doar sase sau sapte tari care au depus cererea de plata numarul 2. Romania este una dintre ele si urmeaza sa primim aprobarea”, a spus Ciuca.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Surse: Ciolacu merge la Erdogan cu o propunere halucinanta, romanii sa intre doar cu buletinul in Turcia. Ar insemna ca si turcii sa intre doar cu buletinul intr-o tara UE

Premierul Marcel Ciolacu intentioneaza sa ii propuna presedintelui Turciei, Recep Erdogan, ca romanii sa poata…

5 ore ago

Campionatul european de surf pentru blanosi si tovarasii lor umani

Zeci de surferi cu blana si tovarasii lor umani au venit pe o plaja din…

5 ore ago

Monetaria Regala a Marii Britanii lanseaza o moneda care aniverseaza 80 de ani de la debarcarea din Normandia

Monetaria Regala a Marii Britanii a lansat o moneda care marcheaza cea de-a 80-a aniversare…

5 ore ago

Incendiu intr-o cladire dezafectata de pe Soseaua Stefan cel Mare. Au ars gunoaie menajere

Un incendiu a izbucnit, luni seara, intr-o cladire dezafectata de pe Soseaua Stefan cel Mare,…

5 ore ago

Julian Assange castiga dreptul de a face recurs impotriva extradarii

Julian Assange a castigat o victorie importanta in lupta sa juridica impotriva incercarilor SUA de…

5 ore ago