politica

Ciuca, despre rotativa: „Cu certitudine vor fi modificari printre membrii Guvernului”. Ciolacu va avea ultimul cuvant si in privinta r ministrilor PNL

Presedintele PNL, premierul Nicolae Ciuca, a declarat luni ca la rocada guvernamentala cu siguranta vor exista modificari, inclusiv in ceea ce ii priveste pe actualii membri ai Cabinetului.

„Cu certitudine vor fi modificari, inclusiv la actualii membri ai Cabinetului si totodata trebuie sa mentionez ca exista, in momentul in care va prelua functia de premier domnul presedinte Ciolacu, decizia dumnealui asupra a ceea ce inseamna numirea viitorilor… (…) Discutiile, stiti foarte bine, sunt intre liderii partidelor, la nivelul partidelor, fiecare lista de membri in Guvern trebuie aprobata in Biroul Politic National si, ulterior, ultimul cuvant il are premierul”, a spus Ciuca inainte de a participa la Congresul seniorilor liberali.

El a aratat ca discutiile cu privire la rocada guvernamentala vor porni de la respectarea protocolului, dar a precizat ca fiind vorba de o coalitie politica, exista posibilitatea ca anumite chestiuni sa fie modificate.

„Pornim discutiile de la respectarea acestui protocol, asa am discutat de fiecare data, toti liderii de coalitiei sunt de acord. Sigur, fiind vorba de o coalitie politica, exista posibilitatea ca anumite chestiuni sa fie modificate”, a mai spus premierul.

Despre o functie de vicepremier pentru liberali, el a raspuns: „Urmeaza sa discutam”.

Intrebat daca la rocada va prelua functia de vicepremier si ministru al Apararii, el a mentionat: „Nu trebuie sa speculam in acest moment pe astfel de ipoteze, pentru ca nu este cazul”.

„In primul rand, nu am discutat absolut deloc vreun nume, cu atat mai putin al domnului Tudose. Este decizia PSD pe cine va propune si va nominaliza”, a afirmat premierul.

„Mai este pana pe 26”, a adaugat presedintele PNL, intrebat daca va merge in aceasta saptamana la presedintele Klaus Iohannis cu forma noului Guvern.

Referitor la optiunea pentru un tehnocrat la Ministerul de Finante, Ciuca a spus: „Daca ar fi posibil sa fie si specialist si membru de partid, ar fi perfect”, declarand ca nu este vorba de un consilier prezidential.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Evadare in Franta, trei gardieni au fost ucisi in timpul unui atac armat asupra dubei penitenciarului. Comando de infractori

Trei ofiteri de penitenciar francezi au fost ucisi si alti doi au fost raniti intr-un…

4 minute ago

Rachete Patriot pentru Ucraina, Ciolacu nu mai recunoaste ce a spus acum doua zile

Premierul PSD Marcel Ciolacu si-a schimbat pozitia in legatura cu eventuala trimitere a uunui sistem…

2 ore ago

Norvegienii de la Equinor au preluat cota Gazprom pe piata europeana a gazelor naturale – Bloomberg

Compania norvegiana de petrol si gaze Equinor a devenit in mod discret un jucator important…

24 de minute ago

Fostul sef al serviciilor de informatii, Nikolai Patrusev, va ocupa pozitia de consilier al lui Putin

Fostul secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei, destituit de Vladimir Putin, Nikolai Patrusev, va…

2 ore ago