politica

Ciuca il buseste pe Ciolacu: „Nu renuntam la niciunul dintre principiile liberale”. Ciolacu vrea sa impuna impozitul progresiv

Presedintele PNL, premierul Nicolae Ciuca, a declarat, vineri, ca liberalii garanteaza stabilitatea coalitiei si nu renunta la niciunul dintre principiile partidului. Declaratia a fost facuta in contextul in care seful PSD, Marcel Ciolacu, insista pentru impunerea impozitului progresiv. PNL este insa un sustinator al actualei cote unice.

„PNL si-a asumat responsabilitatea guvernarii in momentele cele mai dificile prin care a trecut tara, avem istorie si suntem datori sa construim un viitor pe masura pentru noi si mai ales pentru copiii nostri. Trebuie sa implinim dezvoltarea si modernizarea Romaniei. Ne-am asumat responsabilitatea gestionarii unor situatii exceptionale fara precedent in istoria recenta a Romaniei si am facut fata cu succes provocarilor in fata carora ne-am aflat. PNL isi va asuma initiativa in ceea ce priveste politicile publice si le va duce in coalitie. Trebuie sa demonstram ca suntem seriosi, ca venim in coalitie cu politici solide pentru continuarea investitiilor, cu politici pentru antreprenori, pentru sustinerea antreprenorilor, cu politici de protejare a locurilor de munca, precum si cu politici de manifestare a grijei pentru toti cetatenii Romaniei.

Garantam stabilitatea coalitiei si nu renuntam la niciunul dintre principiile liberale, trebuie sa le dam consistenta prin politici publice. Am convingerea ca PNL va depasi orice obstacol prezent si viitor aparut in drumul sau spre cea de-a doua modernizare a Romaniei”, a spus Ciuca, la Consiliul National al PNL care se desfasoara la Poiana Brasov.

La Consiliul National al PNL au loc alegeri pentru functiile de secretar general, prim-vicepresedinte in domeniul strategiilor politice si vicepresedinte in domeniul apararii si sigurantei nationale.

„Alegerile de astazi sunt extrem de importante pentru noi, liberalii, intrucat ne completam si definitivam echipa de conducere a partidului, echipa care impreuna cu dumneavoastra, cu toti membrii PNL, va trudi sa puna in practica programul partidului. Astfel, (…) ca sa castigam increderea electoratului trebuie sa ne bazam pe principiile meritocratiei, reprezentativitatii, pe criteriile de competenta politica, integritate si profesionalism. Trebuie sa avem organizatii si mecanisme de partid functionale, sedinte cu decizii, lideri cu responsabilitati clare si o resursa umana competenta. PNL un partid orientat spre performanta, ambitios si are datoria de intreprinde reforme pentru a reduce decalajul dintre Romania si tarile din restul Europei”, a sustinut Ciuca.

El a afirmat ca PNL reprezinta un factor de stabilitate in contextul actual caracterizat de crize conjugate. Premierul a mai subliniat importanta apartenentei Romaniei la UE si NATO.

AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Voiculescu cere sa fie confiscate „averile ilicite”. Savaliuc si Ciuvica: „Voiculescu a furat banii lui Ceausescu”

Fondatorul trustului Intact, mogulul Dan Voiculescu, se arata revoltat ca averile "ilicite" inca nu a…

18 ore ago

Germania va trimite si mai multe tunuri Howitzer 2000 in Ucraina, raspunde pozitiv solicitarilor Kievului. Astazi se implinesc 4 luni de cand Rusia a declansat invazia

Guvernul german intentioneaza sa intareasca fortele de artilerie ale Ucrainei trimitand mai multe obuziere Howitzer…

14 ore ago

Decizie istorica in SUA. Curtea Suprema anuleaza protejarea dreptului femeilor la avort

Curtea Suprema a Statelor Unite, cu majoritate conservatoare, a luat vineri decizia istorica de a…

15 ore ago

Retragerea ucrainenilor din Severodonetk nu este o victorie pentru Rusia – analisti occidentali

Trupele ucrainene se retrag din Severodonetk si astfel isi recunosc de fapt epuizarea in fata…

15 ore ago

Lansare simultana a trei mari rachete ucrainene. Plus, imagini cu primele rachete HIMARS in actiune – Video

Fortele ucrainene au dat publicitatii imagini cu lansari de rachete cu raza lunga de actiune…

17 ore ago

Grindeanu, numele trimis de Ciuca la Cotroceni pentru portofoliul Agriculturii. Grindeanu va avea trei pozitii in Guvern

Premierul Nicolae Ciuca a transmis, vineri, presedintelui Klaus Iohannis propunerea de nominalizare a vicepremierului Sorin-Mihai…

15 ore ago