Ciuca il pune la punct pe Ciolacu in privinta Schengen: „O eventuala reusita este consecinta conlucrarii tuturor fortelor politice, a institutiilor statului”

politica

Nicolae Ciuca, racolari, primari, PSD, atac, calicie fara rost

Presedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciuca, a afirmat, duminica, in legatura cu intrarea Romaniei in Spatiul Schengen, ca o eventuala reusita este consecinta conlucrarii tuturor fortelor politice.

Declaratia vine in contextul in care premierul Marcel Ciolacu a anuntat, sambata seara, ca Austria „si-a flexibilizat pozitia” in ceea ce priveste Spatiul Schengen si este de acord cu ridicarea granitelor aeriene pentru Romania.

„Salutam declaratiile ministrului de interne austriac care dovedesc o flexibilizare a pozitiei partenerilor austrieci. Ceea ce a facut ministrul Karner a fost o declaratie publica incurajatoare in care a pus si unele conditii care se vor discuta si analiza in perioada urmatoare. Decizia o asteptam la consiliul extraordinar JAI organizat la finalul anului de presedintia spaniola la UE. Madridul a dovedit implicare in identificarea unor solutii constructive intr-o optica europeana”, a scris Nicolae Ciuca pe pagina sa de Facebook.

Potrivit sefului Senatului, o eventuala reusita este consecinta conlucrarii tuturor fortelor politice.

„Pentru ca au aparut si in spatiul public romanesc primele declaratii, consider ca o eventuala reusita este consecinta conlucrarii tuturor fortelor politice, a institutiilor statului, in mod deosebit presedintie si Guvern, si in special activitatea profesionista a ministerului de interne si a ministerului de externe. Pana la posibila decizie in ceea ce priveste Schengen apreciem deschiderea colegilor de la Viena. Asteptam sa vedem si rezultatul votului olandez si rezultatele discutiilor cheie ale ministrilor de interne prezenti in Slovenia luni, 11 decembrie. Exista o dinamica cu un ton mai pozitiv, dar care deocamdata ramane in chenarul prudentei si al negocierilor”, spune Nicolae Ciuca.

Si fostul premier Dacian Ciolos, actual europarlamentar, afirma ca premierul Marcel Ciolacu ”se bate cu pumnii-n piept pentru negocierea «flexibilizarii» pozitiei Austriei pe Schengen” si ”se lauda cu eforturile care s-au facut ca romanii sa primeasca jumatate din dreptul pe care il au”.

”Vad ca premierul Ciolacu se bate cu pumnii-n piept pentru negocierea «flexibilizarii» pozitiei Austriei pe Schengen. Se lauda cu eforturile care s-au facut ca romanii sa primeasca jumatate din dreptul pe care il au. Eu as vrea sa stiu care a fost negocierea pentru aderarea completa la Schengen. Si cand va avea loc etapa a doua, cu frontierele terestre? Pentru ca marile pierderi de timp, bani si nervi la granite sunt la frontierele terestre nu la cele aeriene”, a declarat Dacian Ciolos, duminica, intr-o postare pe Facebook.

El a subliniat ca Romania nu are de ce sa fie fericita pentru ca accepta ”mila”.

”Da, este un inceput bun aceasta veste, dar nu avem de ce sa fim fericiti ca acceptam mila, nu sarim in sus de bucurie pentru «osciorul» austriac atunci cand vorbim de dreptul nostru european. Responsabilitatea guvernului si a presedintelui este sa obtina un calendar precis pentru intregul proces de aderare”, a punctat fostul premier.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: