politica

Ciuca inalta in slavi PNL-ul: „Noi, liberalii, suntem o forta politica vie, capabila sa duca mai departe Romania”

Liberalii sunt o forta politica vie, activa si capabila sa duca mai departe Romania alaturi de aliatii si partenerii sai occidentali, a declarat miercuri, la Horezu, judetul Valcea, premierul Nicolae Ciuca, prezent la ceremonia de comemorare a 88 de ani de la moartea marelui om politic liberal Ion Gheorghe Duca.

Seful Guvernului a afirmat ca „liberalismul traieste intr-o Romanie europeana care isi asuma vocatia occidentala si transatlantica”.

„Astazi, aici, la statuia lui I. Gh. Duca, suntem dovada vie ca liberalismul traieste intr-o Romanie europeana care isi asuma vocatia occidentala si transatlantica, cea care ne garanteaza azi ca cei care au visat si luptat pentru independenta, unire, democratie si progres au urmasi care sa le implineasca si sa le pastreze viziunea. Pentru noi, liberalii, a face dreptate si a promova progres asa cum si-a dorit I.Gh. Duca sunt datorii de onoare. Premierul Duca a fost condus pe ultimul drum de 400.000 de romani. Sfarsitul lui tragic ne arata ca eroismul nu este o vocatie exclusiv militara”, a afirmat Ciuca, citat de Agerpres.

El a aratat ca Duca si-a asumat sacrificiul suprem „pentru a face ce este mai bine pentru semenii sai, combaterea extremismului, pastrarea legaturilor fundamentale cu puterile occidentale care garantau Romaniei si romanilor integritatea teritoriala, viata democratica si bunastarea economic”.

„Cei care sunt tentati sa vada in politicieni etaloane ale responsabilitatilor scazute sau neasumate au in destinul asumat al lui Duca dovada sacrificiului suprem pe care un om politic si l-a asumat pentru a face ce este mai bine pentru semenii sai, combaterea extremismului, pastrarea legaturilor fundamentale cu puterile occidentale care garantau Romaniei si romanilor integritatea teritoriala, viata democratica si bunastarea economica. Liberalii care aveau sa supravietuiasca extremismului de dreapta aveau sa fie decimati de totalitarismul de stanga. De aceea, astazi, noi, liberalii, suntem o forta politica vie, activa si capabila sa duca mai departe Romania alaturi de aliatii si partenerii sai occidentali. Astfel, ne bucuram ca mostenirea inaintasilor nostri nu se pierde si sporeste sansa romanilor de a se bucura de pace si bunastare”, a mai afirmat premierul Nicolae Ciuca.

El a fost insotit la evenimentul de la Valcea de presedintele Senatului si al Partidului National Liberal, Florin Citu.

La finalul discursului sau, Nicolae Ciuca a depus o coroana de flori la statuia lui Ion Gheorghe Duca din centrul localitatii Horezu.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Coruptie la Bacau. Un functionar a lesinat cand a vazut mascatii, el tocmai incasa o spaga de 4.000 de euro

Un angajat al Primariei Bacau a fost prins in flagrant in timp ce incasa o…

2 ore ago

Medvedev ameninta ca Marea Britanie va primi un raspuns cu „munitie speciala”: „Un anumit domn Cameron a cerut ca lupta cu Putin sa fie pana la capat”

Fostul presedinte rus Dmitri Medvedev a avertizat vineri tarile Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO)…

35 de minute ago

Cei trei criminali de la Hotel Belmont, eliberati din arestul preventiv. Curtea de Apel Ploiesti a decis sa ii trimita in arest la domiciliu

Cei trei barbati inculpati in cazul omorului care a avut loc in februarie la un…

4 ore ago

Suedia, dispusa sa accepte arme nucleare pe teritoriul ei in caz de razboi. Polonia a anuntat deja ca si ea doreste sa primeasca arme nucleare

Prim-ministrul suedez Ulf Kristersson s-a declarat luni deschis desfasurarii de arme nucleare in Suedia pe…

2 ore ago

Lavrov: „Rusia este pregatita daca Occidentul vrea sa lupte pentru Ucraina”

Daca Occidentul doreste sa lupte pentru Ucraina pe campul de lupta, Rusia este pregatita pentru…

3 ore ago