politica

Ciuca, seful unui guvern cu o singura femeie ministru: „Romania este pe primul loc in Europa in ceea ce priveste numarul de femei aflate in topul managementului companiilor”

Romania este pe primul loc in Europa in ceea ce priveste numarul de femei aflate in topul managementului companiilor, a declarat, vineri, premierul Nicolae Ciuca, care a participat, la Cluj-Napoca, la conferinta de lansare a initiativei „Women in Tech”, sub egida Innowave Summit.

El a precizat ca municipiul Cluj-Napoca poate deveni un model de buna practica la nivel national, avand in vedere numarul doamnelor si domnisoarelor implicate in proiecte de inovare, cercetare si dezvoltare.

Prim-ministrul a vizitat expozitia organizata cu prilejul Innowave Summit.

„Am constatat ca exista cu adevarat egalitate de gen. Am vazut foarte multe doamne si domnisoare prezente, ceea ce inseamna ca noi nu trebuie sa mai aducem argumente multe despre relevanta pe care o aveti in toate proiectele care sunt in derulare la Cluj. Doresc sa subliniez nivelul dumneavoastra de ambitie si va multumesc pentru ceea ce faceti, pentru ca puteti sa deveniti un model de buna practica pentru toate doamnele si domnisoarele din tara. (…) Romania este pe primul loc in Europa la ceea ce inseamna numarul de doamne si domnisoare aflate in topul managementului companiilor”, a afirmat Ciuca, citat de Agerpres.

Premierul le-a incurajat pe femeile antreprenor sa continue sa dezvolte proiectele pe care le deruleaza.

„Faptul ca va implicati si aveti aceasta participare consistenta in tot ceea ce si-au propus autoritatile locale sa realizeze in municipiul Cluj-Napoca, in judetul Cluj, este pentru noi un motiv sa ne bucuram ca exista sanse, exista speranta si va incurajam sa cresteti cat mai mult numarul de doamne si domnisoare in toate aceste proiecte, pentru ca perspectiva dumneavoastra cu certitudine este diferita de a barbatilor in anumite locuri, in altele este cat se poate de congruenta. Faptul ca reusiti sa puneti in practica o serie intreaga de idei este doar in beneficiul dumneavoastra, al nostru, al autoritatilor locale, iar eu voi pleca de la Cluj insufletit ca exista un model de buna practica pe care am sa-l recomand”, a sustinut Nicolae Ciuca.

El a amintit ca, in calitate de militar, a lucrat alaturi de doamne si domnisoare. „Din postura de fost militar, va pot spune ca am lucrat cu doamne si cu domnisoare care au avut curajul sa se urce si in carlinga unui avion, care au avut curajul sa isi asume sa conduca si un tanc si un alt echipament tehnic de lupta, ceea ce inseamna ca am depasit acele limite in care femeile puteau sa faca doar anumite lucruri. Iata ca pot sa faca mult mai mult decat atat”, a spus Ciuca.

Prim-ministrul a remarcat, totodata, activitatea administratiei clujene. „Acolo unde sunt administratii liberale lucrurile se misca altfel si sunt orientate spre dezvoltare, spre inovare, spre cercetare, spre modernizare si cred ca asta trebuie sa treaca dincolo de convingerea politica si trebuie sa se indrepte catre ceea ce trebuie sa facem, astfel incat, la nivel national, sa putem sa folosim aceste modele si sa nu mai pierdem timpul sa cautam si sa descoperim, ci sa luam modelul, pachet asa cum este el, si sa il aplicam si in alte judete, in alte regiuni din tara”, a transmis Ciuca. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Florea, editor: Claudia Stanescu, editor online: Adrian Dadarlat)

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Candidatul republican Mark Robinson, sustinut de Trump pentru postul de guvernator in Carolina de Nord, afirma ca tehnologia de televiziune „vine de la Satana”

In timpul unui discurs tinut in fata membrilor Partidului Republican din Lee County, Florida, Mark…

58 de minute ago

Un jandarm din Bihor, lovit de un individ cu o doza de bere in cap, va primi de la acesta daune morale in valoare de 5.000 de euro

Un barbat din Butani, judetul Bihor, a fost condamnat la inchisoare cu suspendare si la…

O oră ago

Apararea UE este o prioritate chiar si pentru eurosceptici. Rezultatele surprinzatoare ale unui sondaj pan-european

Aproape jumatate dintre europeni sunt de acord ca Bruxelles-ul ar trebui sa isi perfectioneze strategia…

O oră ago