politica

Ciuca si Bode vor sa castige Bucurestiul pentru PNL: „Nu inteleg intru totul pozitia PNL in Bucuresti. Suntem la Putere sau suntem in Opozitie?”

Organizatia Bucuresti a PNL va trebui sa gandeasca, pana la sfarsitul lunii ianuarie, un plan in zece puncte cu termene de implementare in prima jumatate a anului viitor pentru primarul general Capitalei, Nicusor Dan, iar in functie de realizarile acestuia se va decide daca il mai sprijina sau nu in Consiliul General, a declarat, vineri, presedintele liberalilor, premierul Nicolae Ciuca.

„Propun ca, pana la sfarsitul lunii ianuarie, organizatia PNL Bucuresti sa gandeasca un plan in zece puncte pe care sa-l dea primarului general cu termene precise de implementare in prima jumatate a anului viitor. (…) In functie de realizari, vom decide in ce masura vom dori sau nu sa-l mai sprijinim in Consiliul General”, a explicat Ciuca, la sedinta Comitetului de Coordonare al PNL Sector 3, in care urmeaza sa fie aleasa conducerea acestei filiale.

El a sustinut ca, in prezent, Bucurestiul este „un oras blocat, confruntat cu lipsa de perspectiva, cu management cu probleme si cu o foarte complicata constelatie de conflicte politice”.

„Va trebui sa formulam un raspuns mai clar in ceea ce priveste administratia Capitalei. Va marturisesc, cel putin pana acum, nu inteleg intru totul pozitia PNL in Bucuresti. Suntem la Putere sau suntem in Opozitie?

La sectoare, in functie de personalitatea primarilor, lucrurile sunt si ele diferite si confuze. Toata lumea este de acord ca trebuie sa castigam Bucurestiul la alegerile urmatoare. Eu as vrea sa asez in fata dumneavoastra o alta intrebare la care va indemn sa reflectati: pentru ce vrem noi sa castigam Bucurestiul?

Un municipiu cu electorat preponderent liberal are nevoie de conducere liberala si sunt convins ca suntem cu totii de acord cu acest lucru, dar la fel de bine sunt convins ca si dumneavoastra ganditi ca nu vom putea castiga din nou Bucurestiul mergand doar pe ideea ca dreapta trebuie sa conduca. Vom putea castiga doar daca vom arata ca avem o viziune, un proiect pentru aceasta capitala europeana”, a transmis Nicolae Ciuca, citat de Agerpres.

El a aratat ca liberalii ar trebui sa se concentreze mai intai asupra obiectivelor pentru Bucuresti.

„Va invit sa inversam cumva intrebarile. Nu cu cine sau in alianta cu ce partid vom castiga Bucurestiul, ci pentru ce vrem sa castigam Bucurestiul. In functie de raspunsul la aceasta intrebare va trebui sa ne definim si raspunsul in raport cu actualul primar general, dar si care este calea de urmat spre obiectivul nostru. Cu alte cuvinte, sa-i spunem limpede ce asteptam de la el intr-un interval de timp rezonabil, pentru a vedea cum mai putem coopera cu el”, a punctat presedintele PNL.

Potrivit acestuia, PNL „nu poate sa devina o federatie de organizatii, mai mult sau mai putin puternice, unde functiile in Guvern si in administratie se atribuie doar conform ponderii electorale”.

„Performanta politica trebuie sa coexiste cu performanta manageriala. Exista unele domenii din societatea romaneasca in care PNL inca nu are un dialog extins, desi acestea sunt extrem de importante – cultura, educatia si am sa adaug si sanatatea, fiind cateva exemple la care vreau sa va ganditi in acest sens. Trebuie sa avem un dialog mai activ pe aceasta directie cu asociatiile profesionale, cu think-tank-urile de prestigiu, cu personalitatile recunoscute in domeniile lor pentru a asocia PNL cu ideea de competenta si meritocratie”, a afirmat Ciuca.

La eveniment a participat si secretarul general al PNL, Lucian Bode, care a sustinut ca liberalii trebuie sa castige alegerile din 2024 in Bucuresti.

„Capitala trebuie sa fie sub conducere liberala”, a spus Bode.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Statele membre NATO iau in considerare trimiterea de instructori militari in Ucraina

Unele state membre NATO discuta posibilitatea de a trimite instructori sau contractori militari in Ucraina…

2 ore ago

Un individ inarmat, suspectat ca planuia sa dea foc unei sinagogi din Rouen, impuscat mortal de politistii francezi

Politia franceza a impuscat si ucis un suspect inarmat care parea ca planuia sa dea…

34 de minute ago

Speranta de viata la nivel mondial va creste cu aproape 5 ani pana in 2050. Insa batranetea va fi afectata de doua boli care iau avant

Speranta de viata la nivel mondial va creste cu aproape cinci ani pana in 2025,…

14 minute ago

Un elev in clasa a II-a, fiul unui sef de sectie de politie din Cluj, isi terorizeaza colegii, amenintandu-i ca tatal lui ii va aresta

Elevii unui liceu din Cluj si parintii acestora se plang ca baiatul in varsta de…

4 minute ago

Pentagonul: „Ucraina poate folosi arme din SUA doar pe teritoriul sau. Nu ne-am schimbat pozitia”

Pentagonul anunta ca nu si-a schimbat pozitia in ceea ce priveste utilizarea de catre Ucraina…

46 de minute ago

Dupa tentativa de asasinare a premierului slovac Fico, si omologul sau polonez, Donald Tusk, a primit amenintari cu moartea

Premierul polonez Donald Tusk a scris joi pe X ca a primit amenintari cu moartea…

4 ore ago