politica

Ciuca si Ciolacu au uitat sa-l ia cu ei si pe noul ministru al Apararii la vizita unei fabrici de armanent: „Am crezut ca il anunta domnul presedinte Ciolacu”

Premierul Nicolae Ciuca si liderul PSD, Marcel Ciolacu, au uitat sa-l ia in delegatia cu care au vizitat, miercuri, fabrica IVECO Defence Vehicles si pe noul ministrul al Apararii, Angel Tilvar.

„Domnul ministru abia a reusit sa preia portofoliul ieri. A fost o chestiune de necorelare intre noi si am crezut ca il anunta domnul presedinte Ciolacu, dansul a considerat ca il anunt eu”, a declarat Ciuca, intrebat de jurnalisti unde este noul ministru al Apararii.

„Domnul ministru va veni aici impreuna cu domnul ministru al Economiei atunci cand vor considera ca este necesar sa discute elemente tehnice specifice celor doua ministere”, a adaugat premierul.

Angel Tilvar a fost investit in functia de ministru al Apararii Nationale, marti, la sediul MApN, in prezenta prim-ministrului Nicolae Ciuca.

In alocutiunea sa, noul ministru a evidentiat importanta misiunilor desfasurate de personalul militar si civil din Ministerul Apararii Nationale pentru asigurarea securitatii Romaniei si contributia la securitatea spatiului euro-atlantic, arata un comunicat al MApN.

„Traim momente dificile si de grele incercari pentru securitatea mondiala, ca urmare a razboiului ilegal si ilegitim din Ucraina. Faptul ca la acest moment Romania este o tara sigura si stabila se datoreaza atat militarilor si civililor din cadrul Armatei Romaniei, cat si apartenentei la NATO, Uniunea Europeana si Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii”, a declarat el.

Ministrul a subliniat nevoia de continuare a eforturilor de consolidare a capabilitatilor de aparare nationale, in special a programelor de modernizare a armatei.

In alocutiunea sa, prim-ministrul Nicolae Ciuca a scos in evidenta importanta deciziei politice de a ridica nivelul alocarilor bugetare pentru Armata Romaniei, incepand de anul viitor, la 2,5% din PIB.

„O parte semnificativa a bugetului apararii, peste 30%, va fi alocata achizitiilor de tehnica moderna, ceea ce va crea posibilitatea accelerarii unor programe de inzestrare esentiale pentru cresterea rezilientei la nivelul Sistemului National de Securitate al Romaniei. Aveti, domnule ministru, toata sustinerea mea si a Guvernului Romaniei pentru indeplinirea acestor obiective,” a aratat Ciuca.

Prim-ministrul a vorbit, de asemenea, despre importanta dimensiunii de cooperare civili-militari atat la nivelul personalului MApN, cat si in relatia ministerului cu celelalte institutii si cu societatea civila in ansamblul sau.

„Ministerul Apararii Nationale dispune de o resursa umana foarte valoroasa, oameni competenti, motivati si dedicati misiunilor lor, fie ca vorbim despre militari sau civili. Ei sunt cei care va vor da, domnule ministru, increderea, va vor stimula entuziasmul si va vor ajuta permanent sa va indepliniti obiectivele asumate de minister, atat in plan national, cat si cele angajate de Romania in cadrul NATO si Uniunii Europene”, a declarat seful Guvernului.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Fostul sef al NATO: „Sistemele din Romania si Polonia ar trebui sa doboare rachetele Rusiei care vizeaza Ucraina”

Tarile NATO ar trebui sa foloseasca sistemele de aparare aeriana cu baze in Europa de…

2 ore ago

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

6 ore ago

Cea mai bogata femeie din Australia cere Galeriei Nationale sa-i retraga portretul dintr-o expozitie

Miliardara australiana Gina Rinehart a cerut Galeriei Nationale din Australia sa-i elimine portretul dintr-o expozitie…

6 ore ago

Atacul asupra premierului slovac Robert Fico trimite unde de soc in toata Europa. Reactie si din partea SUA

Atacul de miercuri asupra premierului slovac Robert Fico in orasul Handlova, in urma unui eveniment…

6 ore ago

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc la Poarta Alba

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc, miercuri seara, la iesire din Poarta…

6 ore ago