Ciuca si Ciolacu s-au comasat, declaratiile celor doi lideri. Seful PSD: „Aceasta alianta va fi pe primul loc. Detasat/ Am sentimentul ca am facut ce e mai bine pentru tara mea”

politica

Comasatii

Presedintii PSD si PNL, Marcel Ciolacu si Nicolae Ciuca, au sustinut miercuri seara in care au explicat de ce partidele lor au decis comasarea alegerilor si candidaturi pe lista comuna la alegerile europarlamentare.

„Decizia coalitiei a fost de a comasa europarlamentarele si localele. Dincolo de comasare, decizia prevede ca la locale fiecare partid sa candideze prin forte proprii, iar la europarlamentare liste comune.

Datorita stabilitatii, Romania a atras investitii straine record. E pentru prima oara cand Romania are o crestere economica bazata pe investitii. Veniturile la buget pe baza de investitii au fost mai mari decat veniturile bazate pe consum

Nu ne putem permite sa fragilizam stabilitatea tarii pentru micile orgolii politice. PNL a mandadat conducerea partidului sa agreeze comasarea alegerilor europarlamentare cu lista comuna si alegerilor locale prin forte proprii”, a declarat Ciuca.

Marcel Ciolacu a sustinut ca „aceasta comasare nu e impotriva democratiei, e un vot in plus pentru democratie”.

„O putere politica trebuie sa-si asume lucruri in momente dificile si sa faca mai putine calcule electorale.
Asta e marea diferenta intre a fi om politic si a fi om de stat.

Am dovedit ca putem lua decizii in momente dificile ale Romaniei. Faptul ca am decis sa facem aceasta comasare nu e impotriva democratiei, e un vot in plus pentru democratie.

Am decis si multumesc colegilor mei sa avem si o alianta electorala pentru lista de europarlamentare.
Doar cele doua mari partide se pot uni si face fata unui val extremist.

Niciuna dintre cele doua forte politie nu se pot angaja singure in aceasta batalie. E vorba de drumul Romaniei in viitor.

Avem doua obiective importante: de a intra cu drepturi depline anul acesta si in 2026 Romania sa fie membra OCDE.

Romania e in directia corecta. Pentru a ramane trebuie si vointa politica. Am sentimentul ca am facut ce e mai bine pentru tara mea.

Am decis sa avem alegerile prezidentiale in luna septembrie si alegerile parlamentare in 8 decembrie”, a sustinut Ciolacu.

Intrebat daca au discutat si despre o eventuala functie viitoare a lui Klaus Iohannis, Ciolacu a negat.

„Nu. Discutiile au fost in interiorul partidelor pentru o mai mare prezenta la vot. Am fi avut in decembrie trei randuri de alegeri in trei duminici consecutive. Am luat decizia de a nu bloca Romania. As fi mandru, ca roman, ca presedintele Romaniei sa ocupe o functie politica la nivel mare. In aceasta alianta, sunt ferm convins ca amandoi, impreuna cu europarlamentarii vom negocia o functie cat mai importanta pentru comisarul roman si pentru functii importante in Parlamentul European. Romanii vor o voce puternica, romaneasca in structurile europene”, a spus Ciolacu.

Intrebati cum se impart functiile pe liste, cei doi au rapuns asfel.

Ciuca: „In acest moment nu am discutat nume sau cum vor fi impartite pozitiile. E clar ca trebuie sa se tina cont de ponderea celor doua partide”.

Ciolacu: „Am spus si nu e un secret, as dori sa gasim o doamna care sa deschida lista, care sa nu fie nici PNL, nici PSD, o doamna care gandeste liberal si are o meserie social-democrata”.

„Aceasta alianta va fi pe primul loc. Detasat”, a mai spus Ciolacu.

In final, intrebati concret de jurnalistul Cristian Andrei caror site-uri le-au livrat 250 de milioane de lei pentru „articole pozitive”, Ciolacu si Ciuca au refuzat sa raspunda.

„Vi s-a parut ca vreun coleg de-al dvs. a fost cumparat sau ca nu e sanatos, ca a existat vreo intrebare care nu a incercat sa ne puna in dificultate, sa nu afle exact ce gandim si ce vrem? Despre ce cumparare a presei vorbim? In toata lumea democratica, in Europa, in SUA se foloseste acest lucru pentru politicile publice ale fiecarui partid. In rest, despre cumpararea ziaristilor, va repet, de o ora si ceva am stat si am raspuns la toate intrebarile incomode ale colegilor dvs.”, a sustinut Ciolacu.

Cand i s-a atras atentia ca nicaieri in lume articolele platite nu apar fara a fi marcate specific, Ciolacu a raspuns iritat: „Nu marchez eu (stirile), nu fac eu site-rile, nu gestionez eu. Am dezvaluit sumele. Dvs. aveti aceste sume pentru ca sunt publice. Vrei niste detalii pe care nu le gestionez eu. Sunt mai multe agentii care se ocupa, in functie de rating. Dvs. cum incasati banii din publicitate? In functie de rating. E piata libera, lasati-o sa functioneze”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: