CIUDAT. Crestere brusca si MASIVA a numarului de turisti RUSI in Romania

news

Numarul de turisti rusi care au vizitat Romania in primele trei luni ale anului 2015 a crescut cu 73%. Asta in conditiile in care a scazut semnificativ afluxul de turisti din Rusia spre celelalte tari europene.

Numarul turistilor rusi care au vizitat alte tari a scazut cu 30% anul acesta, conform datelor UE, iar Europa de Est a pierdut aproape jumatate dintre vizitatorii rusi, a anuntat Sindicatul Industriei Turistice din Rusia, citand datele tour-operatorilor, transmite TASS, citata de Agerpres.

Conform datelor Serviciului Federal de Statistica (Rosstat), numarul turistilor rusi sositi in Romania a crescut cu 73% in primul trimestru din 2015, in timp ce fluxul de turisti spre Cehia si Polonia a scazut cu 45% si, respectiv, 33%. In Slovacia, declinul a fost de 70%, in Slovenia de peste 50%. Mai putin afectata a fost Ungaria, cu o scadere de 8%.

Nici macar preturile relativ scazute nu au putut salva situatia. Expertii estimeaza o scadere medie a vanzarilor cu 50%, dar datele furnizate de companii difera.

„Exista un numar ridicat de curse aeriene catre Cehia si o cerere scazuta pentru vacante in Polonia, statele baltice, Slovacia si Slovenia, in timp ce Romania si Ungaria raman destinatii populare pentru rusi”, sustine Sindicatul Industriei Turistice din Rusia.

Aceasta crestere brusca este ciudata, in contextul acutizarii tensiunilor dintre Rusia si NATO. Mai mult, in Romania exista un precedent legat de cresterea accelerata a numarului de turisti rusi, eveniment care a avut loc in decembrie 1989, inainte de rasturnarea lui Nicolae Ceausescu.

Fostul premier Petre Roman sustinea ca in decembrie 1989 au intrat in Romania 37.000 de turisti sovietici, care ar fi apartinut structurilor KGB. Si ca 25.000 dintre ei au ramas pe teritoriul Romaniei pana in octombrie 1990.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: