Sunt niste CIUDATI? 8 lucruri pe care doar STANGACII le inteleg

life

Napoleon, Michelangelo, Charlie Chaplin, Marilyn Monroe, Bill Gates, Angelina Jolie, Barack Obama, Tom Cruise si Brad Pitt. Ce au in comun toti acestia? Sunt sau au fost stangaci. Ca de altfel 15% din populatia Planetei. Si pentru ca au fost dintotdeauna priviti ca „ciudati”, iata cum vad ei cateva dintre lucrurile care pentru dreptaci sunt absolut normale:

1. Computerele sunt anapoda

Pe orice birou, telefonul fix este asezat in dreapta, la fel ca si mouse-ul calculatorului. Gresit!, ti-ar spune un stangaci. Pentru ca din punctul lui de vedere ar trebui sa fie exact invers. Daca firul telefonului mai poti sa il muti pe partea cealalta, ce te faci insa cu mouse-ul, care a fost conceput sa fie folosit de un dreptaci? La fel si tastatura calculatorului, care are tastele pentru cifre tot pe partea dreapta.

2. Gatitul este periculos

Ustensila pentru curatat legume e inutila in mainile unui stangaci si asta intrucat are lama pozitionata asa incat sa poata fi folosita cu mana dreapta. Daca o treci in cealalta mana vei observa ca nu mai poti taia cu ea. La fel si in cazul ibricului de cafea, care are buza inclinata spre partea stanga, ceea ce in mainile unui stangaci ar fi exact pe dos putand duce la accidente.

3. Mesele de la scoala sunt pe dos

Mesele din salile de curs au un design creat special pentru dreptaci. Vorbim despre mesele de o persoana, care au o prelungire pentru cotul drept. Ori o persoana care scrie cu mana stanga inseamna ca sta cu cotul suspendat in aer.

4. Chelnerii nu sunt niciodata pregatiti

Intr-un restaurant, chelnerul ii va aseza din obisnuinta tacamurile in partea dreapta, ca pentru un dreptaci. Niciunul nu se gandeste sa intrebe… cu ce mana mananci.

5. Prietenii fac glume pe seama lor

O persoana stangace este mereu tinta glumelor. Prietenii nu vor intelege niciodata cum de reuseste sa taie paine tinand cutitul in mana stanga si cum reuseste sa duca mancarea la gura folosind furculita pe deandoaselea.

6. Si imbracatul e o problema

Cureaua e facuta sa fie inchisa de un dreptaci, la fel si colierul sau bratara. Nu mai spunem despre ceasuri, care sunt concepute, de asemenea pentru a fi putrate exact pe directia opusa decat si-ar dori stangaciul.

7. Salutul e pe dos

Pana si sa dea mana atunci cand se intalneste cu cineva trebuie sa o faca nu cu stanga, ci cu dreapta. Asa spune protocolul, o regula conceputa strict pentru dreptaci.

8. Pixul pe fir e fixat invers

Daca trebuie sa semneze o chitanta la banca, pixul fixat frumusel in supor si legat cu fir ii va da ceva batai de cap. Si asta pentru ca atunci cand il folosesti cu mana stanga devine incomod.

In 1976, 13 august a fost declarata Ziua Internationala a Stangacilor si de atunci se sarbatoreste in fiecare an.

Foto: 1doost.com

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: